Miksi valita Muurametalojen hirsitalo?

Muurametalojen kanssa hirsitalotoiveenne toteutuu yksilöllisin maustein, helposti ja nopeasti, ammattilaisten laatutyönä.

UNELMIESI HIRSITALO

Muurametalojen kanssa sinulla on myös mahdollisuus toteuttaa unelmasi uudesta omakotitalosta, joka on rakennettu hirrestä. Hirsitalon monet ominaisuudet mm. energiatehokkudeen ja sisäilman suhteen ovat merkittäviä tekijöitä uutta kotia valitessa, minkä vuoksi olemme alle listanneet muutamia tekijöitä, miksi uusi omakotitalo hirrestä on toimiva ja kestävä ratkaisu.

Kosteudelta suojassa rakennetut hirsitalot täysin käyttövalmiina toimitettuna. Ei pitkiä projekteja, venyviä aikatauluja tai pettäviä budjetteja. Muurametaloilta saat valmiiksi rakennetut hirsitalot aina pitävään hintaan.

VALMIINA TOIMITETTAVAT HIRSITALOT

Kaikki hirsitalomme ovat saatavilla valmiina ratkaisuina.

Talot rakennetaan tehtaamme sisätiloissa valmiiksi ja kuljetetaan valmiina paketteina tontille, jossa ne toimituspäivänä nostetaan nosturilla perustusten päälle. Pystytyspäivän päätteeksi rakennus on valmiina palvelukseen. Sinulta ei tarvita kuin tontti ja sinne ohjeidemme mukaiset pilarit rakennuksen paikalle.

Hirsitalot kootaan tehtaalla tilaelementeiksi eli moduuleiksi. Moduulit suojataan huolellisesti kuljetusta varten (kuten toki myös valmiit rakennukset) ja ne yhdistetään tontilla toisiinsa. Lopuksi rakennuksen päälle asennetaan vesikatto, sekä tehdään loput varusteiden asennukset, joita katon puuttumisen takia ei ole vielä tehtaalla tehty. Isompien hirsirakennusten valmistusaika tontilla on 1-2 viikkoa, riippuen rakennettavan hirsirakennuksen koosta sekä katosten ja terassien lukumäärästä. Valmisrakennus on moderni ja turvallinen valinta.

HENGITTÄVÄ HIRSIKOTI

Valmishirsirakennustemme seinät ovat vahvoja eivätkä tarvitse lisäkseen lisäeristettä, mutta kuten kaikkien hirsirakennusten, myös Puulan valmisrakennukset kaipaavat ylä- ja alapohjasta eristämistä. Koska rakennamme hirrestä, joka on luonnostaan hengittävä rakenne, oli meille luonnollista käyttää rakennuksissamme vain ekologisia ja hengittäviä eristeitä.

Rakenteen hengittävyydellä tarkoitetaan puun luonnollista kykyä sitoa sekä vapauttaa kosteutta. Puu on hygroskooppista, mikä tarkoittaa, että kosteuspitoisuus muuttuu ympäröivän ilman suhteellisen kosteuden mukaan. Täten kesäisin hirsi imee kosteutta sisäilmasta ja vapauttaa sitä kuivempana talvikaudella.

Kestävässä hirsitalossa asuminen on mukavaa, sillä rakennus hengittää ja löytää luonnollisen tasapainon lämmön ja kosteuden kanssa.

TARKOIN MIETITTY TOIMITUSKETJU

Sijaintimme keskellä järvi-suomea mahdollistaa hirsitalojen lyhyet toimitusmatkat ja siten pienemmät kuljetuksen päästöt. Monien etujen lisäksi myös kuljetuskilometrien minimoimiseksi Muurametalojen hirsitalot ovat oiva valinta. Tehtaalla valmistettujen hirsitalojen materiaalien toimitusketju on tehokkaampi tehtaan tilatessa kerralla isompia määriä materiaaleja kuin jos perinteisen hirsirakennuksen työmaalle erikseen kuljetettavien materiaalien osalla on. Moderni tuotantohalli ja maalaamo mahdollistavat energiatehokkaamman ja puhtaan rakentamisen.

Valmisrakennusten valmistaminen tehtaalla minimoi raaka-aineiden ja materiaalien hukkaa. Tarkkaan suunnitellun prosessin ansiosta hyödyntämiskelvotonta jätettä ei juurikaan synny.

Hirren sahauksesta syntyvät hukkapalat myydään polttopuuksi, samoin sahauksen purut ja lastu menee hevostilojen tarpeisiin. Muovi ja muu energiajäte hyödynnetään läheisessä lämpövoimalassa ja metalli ja pahvit kierrätetään. Niinpä tehtaalta tuleva sekajäte on lähinnä taukotilasta ruokapakkauksista koostuvaa.

UUSI HIRSITALOMALLISTO 2022

5 uutta käytännöllistä hirsitalomallia nyt julkaistu!

Puula Hirsitalot fuusioitui vuonna 2021 osaksi Muurametalot Oy:tä ja tämän myötä saimme valikoimiimme myös muuttovalmiit hirsiomakotitalot. Hirsitalotoiveet yksilöllisin maustein toteutuu nyt helposti ja nopeasti Muurametalojen kanssa, ammattilaisten laatutyönä.

Valmistamme talomme sisätiloissa turvallisesti kosteudelta suojassa, täydellisessä valossa ja optimaalisilla työtavoilla Kangasniemen talotehtaallamme. Tämä tarkoittaa, että talomme ovat laadukkaampia ja tasaisempia kuin työmaalla irtopuusta rakennetut talot. Hirsitalon moduulit toimitetaan tontille, jonka jälkeen ne yhdistetään tontilla toisiinsa. Rakennusmateriaalina hirsi on ekologisesti kestävä valinta. Tarjoamme kompaktit talomallit sekä tehokkaat tilaratkaisut!

Hirsitalomallejamme on saatavilla useissa eri kokoluokissa ja tyyleissä moderneista ja funktionaalisista, aina klassisempiin hirsitalomalleihin. Näe mallimme inspiraationa, ja tule löytämään juuri sinulle optimaalinen ratkaisu.

Muurametalojen hirsitalo Väinölän pystytyspäivän tunnelmia.

VIHREÄ VALINTA

Muurametalojen valmiiden hirsitalojen ylä- ja alapohjan eristeinä käytetään aina ekologista puukuitueristettä. Näin rakennuksen hiilijalanjälki pienenee, ja samalla hirsiseinän hengittäviä ja sisäilman laatua parantavia ominaisuuksia tuetaan vastaavalla eristeellä.

Lopputuloksena saadaan terveellisesti rakennettu, ajan hammasta kestävä hirsirakennus.

HINTALASKURI

Haluatko kokeilla hintalaskuria? Sen avulla saat alustavan hinta-arvion heti sen jälkeen, kun olet vastannut muutamaan Muurametalobotin kysymykseen.

RAKENNETAAN YHDESSÄ SINULLE SOPIVA KOKONAISUUS!

Alue-edustajamme auttavat sinua kokonaisuuden rakentamisessa. Tapaamisen jälkeen sinulla on tiedossa tarkka hinta talopaketille sekä budjettilaskelma koko rakennusprojektille. Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun yhteydessä.

Tilaa ilmainen hirsitaloesite


    Lähettämällä lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat suostumuksesi tietojen tallentamiseen asiakasrekisteriimme

    Valikko