Kaunis sisustus

Muuttovalmis vai sisustusta vaille valmis toimitussisältö?

Asiakas voi valita Muurametalonsa joko muuttovalmiina tai sisusta vaille valmiina. Muuttovalmis toimitussisältö on kattavampi ja antaa asiakkaalle vapauden keskittyä rakennusvaiheessa omaan uraansa, perheeseensä tai muunlaisen vapaa-ajan viettoon kuin rakennustyömaalla työskentelemiseen. Sisustusta vaille valmiissa ratkaisussa tilaaja pääsee jättämään konkreettisesti oman kädenjälkensä taloon rakennusvaiheessa niin talon ulko- kuin sisäpuolelle.

Sisustusta vaille valmis -talopaketti suunnitellaan asiakkaan kanssa yhdessä ja pystytetään tontilla samoin kuin muuttovalmiskin talopaketti. Molemmissa toimitusvaihtoehdoissa talon elementit rakennettaan Muurametalojen tehtaan seinien sisällä Torniossa, säältä suojassa. Maatyöt asiakas tekee laadittujen LVIS-asemapiirustusten mukaan ja valmistelee tontille sorapatjan ja routaeristykset, sekä huolehtii sähkö- ja vesiliittymien hankinnasta. Sorapatjan päälle Muurametalot valaa betoniperustukset, joiden päälle koti rakentuu sekä muuttovalmiissa että sisusta vaille valmiissa ratkaisussa.

Talotoimituksen kaksi eri vaihetta

Talotoimitus voidaan jakaa kahteen eri vaiheeseen, pystytysurakkaan ja sisustusurakkaan. Pystytysurakassa talo tuodaan Tornion tehtaaltamme lavettikuljetuksena tontille tilaelementteinä. Tontilla talo nousee aluskatteeseen säältä suojaan heti talotoimituspäivänä. Sisustusvaiheessa taloon asennetaan halutut lattia-, seinä- ja kattomateriaalit, kodin kiintokalusteet ja keittiö. Muuttovalmiiseen toimitukseen kuuluu molemmat vaiheet, sisustusta vaille valmiissa -toimituksessa sisustusurakka jää asiakkaalle, ja näin hän pääsee toteuttamaan talon sisustuksen täysin mieleisekseen. Pystytysurakan aikana Muurametalot valaa perustukset tontille ja toimittaa ja asentaa elementit, joina talo toimitetaan tontille. Sisustusta vaille valmis talo on luovutuskunnossa noin 8 viikon kuluttua elementtien toimittamisesta tontille.

Sisustusta vaille valmis -talopaketin luovutus tehdään aikaisemmin kuin muuttovalmiin talopaketin. Sisustusta vaille valmis talo on luovutushetkellä ulkopuolisesti valmis pois lukien ulkovalot yms., jotka asiakkaan täytyy hankkia itse. Mikäli talopakettiin on valittu takka, palotikkaat kuuluvat talopakettiin. Asiakas hankkii ja asentaa itse haluamansa piha- ja ulkovalot. Ulkovalojen johdotuksista ulkoseiniin on huolehdittu pystytysurakan aikana. Talon ulkopuolinen pintamaalaus jää asiakkaalle, aivan kuten muuttovalmiissa talossakin.

viittä vaille valmis käytävä
Maalari sisusta vaille valmiissa talossa

Oma sisustustyyli esiin!

Talon sisäpuolen töistä vastaa asiakas, jolloin oma kädentaito ja sisustussilmä pääsevät oikeuksiinsa. Sisäpuolella talon sähkö- ja putkialoitukset on tehty valmiiksi. Lattialämmitysputket on asennettu ja ne ovat käyttöönottovalmiita. Sähköjohdot on vedetty pistorasioiden kohdalle. Asiakas hankkii ja asentaa itse tarvittavat kytkimet, pistorasiat ja datapistorasiat, sekä valaisimet. Talon ulkovesipostin asennuksesta vastaa Muurametalot. Putkialoituksilla tarkoitetaan, että putket on vedetty hanakulmille, mutta kiinteistön vesi- ja viemärikalusteista sekä kalustesulut ovat asiakkaan vastuulla. Ilmanvaihtotyöt on tehty ja asiakas vastaa ilmanvaihtoventtiilien hankinnasta ja asentamista. Mikäli taloon on valittu lämmönlähteeksi maalämpö, Muurametalot asentaa maalämpöputket ja asentavat maalämpöpumpun käyttöönottovalmiiksi.

Sisäpuolen sisustusurakan palkitsevin vaihe kuuluu asiakkaalle: sisustusmateriaalien valinta, hankinta ja asentaminen. Luovutushetkellä lattiat on valettu, katto on koolattu ja seinäpinnat ovat levypinnoilla. Asiakas suunnittelee, valitsee, hankkii ja asentaa haluamansa lattiamateriaalin, kattopaneelit ja seinämateriaalin. Märkätiloissa kuten pesuhuoneessa asiakas huolehtii vedeneristyksestä ja pääsee laatoittamaan tilat. Sauna kokonaisuudessaan sekä pesuhuoneen katto on paneloitu valmiiksi tehtaalla, mutta paneelien pintakäsittely jää asiakkaalle. Asiakas hankkii ja asentaa saunaan haluamansa lauteet ja kiukaan, kuten myös haluamansa kiintokalusteet ja kodinkoneet taloon. Näin talon ilmeen ja sisustuksen saa takuulla omien toiveiden mukaiseksi, ja oman käden jäljen näkeminen omassa kodissa on erittäin palkitsevaa.

Sisustusta vaille valmiin talopaketin toimitussisältö listaa mistä rakennushankkeen töistä Muurametalot vastaa, ja mitkä työt jäävät asiakkaalle. Hankitasopimukseen kirjataan vielä mahdolliset asiakaskohtaiset poikkeukset, talotoimituksen ja luovutuksen ajankohta.

Sisustusurakan vaatimat rakennustyöt vievät asiakkailtamme yleensä noin puoli vuotta. Moni tekee rakennustöitä rauhassa sen mukaan mitä omat päivätyöt antavat myöten, ja tästä johtuen rakentaminen sijoittuu lähes kokonaan iltapäiviin sekä viikonloppuihin. Osa työvaiheista saattaa vaatia uuden opettelua, jonka moni kuitenkin kokee enemmänkin palkitsevana kuin kuormittavana.

Sisustusta vaille valmista -talopakettia miettivien rakentajien kannattaa selvittää itsensä ja rakennusporukkansa kanssa ainakin seuraavat asiat:

 • Sisustusta vaille valmis -talopaketti vaatii aikaa tilaajalta, ja tarvittavan ajan arvoa kannattaa miettiä etukäteen
 • Aikaisempi kokemus rakentamisesta tai ainakin osaava lähipiiri on arvokas apu
 • Sisustusta vaille valmis -talopaketti sopii rakentajalle, jolta löytyy halua ja aikaa nikkaroida itse
 • Oma jaksaminen arjen, omien töiden sekä talon viimeistelemisen keskellä.

Näin sisustusta vaille valmis -talopaketin rakennushanke etenee tiivistetysti:

 1. Talon suunnitteluprosessi ja rakennusluvat
 2. Maatyöt tontilla
 3. Sähkö-, vesi- ja viemäriliittymien hankinta
 4. Muurametalot valaa perustukset tontilla
 5. Muurametalot toimittaa talon elementteinä tontille ja vastaa pystytysurakasta
 6. Talon luovutus asiakkaalle pystytysurakan jälkeen
 7. Asiakas vastaa talon sisustusurakasta
 8. Muuttaminen uuteen kotiin

 

Miten sinä haluaisit rakentaa oman kotisi? Alue-edustajamme auttavat mielellään kaikissa kysymyksissä myös toimitussisältöihin liittyen. Soita jo tänään!

Ota Yhteys alue-edustajaan

Alue-edustaja kertoo tarkemmin tämän talomallimme piirteistä ja mahdollisuuksista.

Tilaa ilmainen talokirja!


  Blogikirjoitukset

  Rakentaminen ASP-lainalla

  Sinun näköisesi Muurametalo

  Puu osana modernia sisustusta

  Mitä vaiheita omakotitalon rakennuttamiseen sisältyy?

  Omakotitalon pihan suunnittelu

  Pihistä & panosta – mihin uudessa kodissa panostetaan?

  Vastaavan työnjohtajan hankinta

  Talopakettien kilpailutus

  Rakennusluvan hakeminen

  Millaisia valintoja voidaan tehdä Muurametalon saunaan

  Muurametaloon terassi

  Käyttöullakko Muurametaloon

  Vaihtoehdot sisustukseen Muurametalossa

  Muurametalojen pystytyspäivä – näin talo nousee säältä suojaan muutamassa tunnissa

  Kuinka päästä alkuun talon rakentamisessa?

  Mitä tapahtuu Muurametalojen sisustuspalaverissa?

  Mitä muita kuluja tulee muuttovalmiin talopaketin päälle?

  Yläkertavaraus – mitä se tarkoittaa, ja kuinka yläkertavaraus rakennetaan valmiiksi

  Talomallin valinta ja asemointi tontille

  Mitä muuttovalmiin omakotitalon rakentaminen maksaa?

  talopakettien vertailu

  Talopakettien vertailu

  Talopaketin vertailussa kannattaa ottaa huomioon monia asioita. Tutustu mitkä tekijät vaikuttavat kokonaisuuteen sekä minkälaiselle rakentajalle Muurametalot on loistava vaihtoehto!

  Kokemuksia_talopaketeista

  ”Selkeä ja helppo projekti”

  Tutustu asiakastarinan kautta, miten talon rakentaminen etenee vaihe vaiheelta.

  Mitä tapahtuu ennen rakentamista?

  Valmistaloa rakennettaessa asiakkaan tehtävät painottuvat varsinaista rakentamista edeltävään aikaan. Kysyimme rakentajapariskunnalta, minkälaisia asioita tässä vaiheessa rakennusprojektia on tullut eteen ja minkälaisia vinkkejä ja ohjeita antaisitte muille rakentamisesta kiinnostuneille henkilöille.

  Muurametalojen talopakettien ilmanvaihto

  Talotehtaiden rakennustavoilla on suuria eroavaisuuksia. Ilmanvaihtoputkiston asentaminen on yksi niistä.

  Anu Kujalan mielestä valmistalon rakentaminen on helppoa ja vaivatonta

  Anu Kujala oli seuraamassa talon pystytystä. Tutustu Anun mietteisiin talon rakentamisesta.

  Hankkimassa tonttia? Ota nämä asiat huomioon

  Omakotitalon rakentaminen lähtee liikkeelle tontin hankinnasta. Tontin hankinta on asumismukavuuden näkökulmasta kaikista tärkein vaihe.

  lämmin rossipohja

  Lämmin, tuulettuva alapohja | Muurametalot

  Kestävä rakentaminen on tärkeä osa Muurametalojen talotoimitusta. Muurametalojen valmistaloihin kuuluu vakiona lämmin ja tuuletettu alapohja, joka edustaa turvallista, tutkittua rakentamista.