Asiakastarina - Sepposen perhe

Skräddarsytt för just oss!

Om vi i framtiden får behov av att bygga ett hus, är det helt klart vem vi vänder oss till.

Sepponens familj på fyra personer har ett modernt hem med pulpettak som står naturligt mellan furorna, i hörnet av ett lugnt bostadsområde. Tomten på fyratusen kvadrat ligger på fem minuters avstånd från centrum.

– Eget lugn och joggingstigar, sådant finns det gott om här, berättar Inga och Hannu Sepponen.

Muurametalot - Ulkoasu
Muurametalot - olohuone

Byggmetoden övertygade

Inga, Hannu, Jesse och Siiri flyttade in i sitt nya hem i april i år.

– Det tog lite mindre än ett år från det att vi gjorde affären till det att vi fick nycklarna. Det överlämningsdatum vi meddelades i början höll hela vägen, berättar Hannu. Det var inte helt lätt att välja hustillverkare. När man bygger första gången finns det tiotals husleverantörer att välja mellan. Muurametalot svarade bäst mot den här familjens behov.

– Vårt val påverkades särskilt av byggmetoden och materialen, de många möjligheterna att modifiera huset samt det konkurrenskraftiga priset.

Priset höll hela vägen

Markarbetena är oftast den del av byggandet som är svårast att förutse. Också för familjen Sepponens del överraskade kostnaderna för markarbetena. – Hustillverkarens pris höll hela vägen, men för markarbetenas och isoleringens del blev det dyrare än vi beräknat.

Inflyttningsklart hus

– Huvudansvaret för framskridandet på byggplatsen låg hos den arbetschef som Muurametalot erbjöd. Han hjälpte till med allt från avtal till överlämning, och även därefter.

Huset skräddarsyddes åt oss

Eftersom det finns två små barn i familjen, var målet ett enplanshem, där både barnen och föräldrarna ändå får sin egen lugn och ro.

– Vi gjorde en hel del ändringar av Muurametalots ursprungliga Mattilanniemi-planlösning, för att få ett hem som passar precis våra behov. Största delen av inredningsartiklarna skaffade vi själva. De material som inte valdes från Muurametalots paket blev vi krediterade. Muurametalots byggare satte ändå de material vi valt på plats.

Lämnade en mycket bra känsla

Vi fick en mycket bra känsla och om vi i framtiden får behov av att låta bygga ett nytt hus, är det helt klart vilken husleverantör vi vänder oss till. Vi rekommenderar Muurametalot varmt! Så sammanfattar Inga och Hannu sina tankar om byggandet.

Kundberättelser

Asiakastarina Mäntyniemi

Mäntyniemi M-161 i Villmanstrand

Hanna och Antti Hyvärinens familj i Villmanstrand byggde redan sitt andra Muurametalo för den växande familjens behov.

Asiakastarina - Rannat

Vuorela-talo, Vanda

Pia och Martin Ranna, Vanda