Muurametalo - Asiakaskokemus

Ett kryddstarkt Muurametalo

Pia och Martin Ranna, Vanda

Publikens favorit på bostadsmässan i Vanda, Vuorela-huset, är nu Ranna-familjens drömhem. På terrassen till det hem som döpts till Villa Chili odlas nu chilikryddor i enlighet med Martin Rannas hobby. Martin skulle kunna berätta många kulinariska historier om det fascinerande ämnet, historier som får det att vattnas i munnen på lyssnarna.

Starka och glada färger

De kryddstarka färgerna återkommer i husets inredning – till exempel knallgult på väggarna i vardagsrummet och köket för att ta in solen i hemmet. Också i rummen på övre våningen är det starka färgvärldar som överraskar och som fungerar ihop.

Pia och Martin samt familjens två söner är nu nöjda invånare i sitt drömhem.

Asiakastarina - Rannat
Asiakastarina - Rannat

Därför ett Muurametalo

– Den främsta orsaken till att vi valde ett Muurametalo var att vi kunde få det inflyttningsklart. Vi har själva tummen mitt i handen när det gäller att bygga och bådas arbete tar en stor del av tiden. Därför ville vi få vårt hus så färdigt som möjligt. Muurametalot erbjöd en inflyttningsklar lösning med en färdighetsgrad som är avsevärt högre än normalt.

Nyckelfärdigt

– När vi kommit in i byggskedet var vår enda uppgift att anställa en ”mästare” som ansvarade för arbetets framskridning. På det sättet besparades vi många orosmoment. Av byggandet gjordes allt annat färdigt av Muurametalot, men vi ville själva måla huset utvändigt, så att vi skulle få en känsla av att göra något själv. Vi borde nog ha låtit proffsen göra det också, skrattar Martin.

Bra, högklassigt arbete

– Vi är nöjda med kvaliteten på den inredning som gjorts av Muurametalot, berättar Pia. – Till exempel plattsättning och andra ytarbeten gjorde Muurametalot med utmärkt omsorg. Vi lyfter på hatten åt dem som gjorde arbetet!

Ett drömhem för en liten tomt

– Det här hemmet passar just oss, konstaterar paret. Det finns bra arbetsutrymmen för Pias distansjobbardagar, ljusa terrassutrymmen, förvaringsutrymmen samt egna, lugna rum för barnen. Rummen har fördelats på ett optimalt sätt på två våningar, så huset tar inte mycket utrymme på tomten. Även om tomten inte är särdeles stor, finns det nu helt tillräckligt med gårdsyta för barnens lekar, trädgårdshobbyn och en stor carport med förråd.

Kundberättelser

Asiakastarina Mäntyniemi

Mäntyniemi M-161 i Villmanstrand

Hanna och Antti Hyvärinens familj i Villmanstrand byggde redan sitt andra Muurametalo för den växande familjens behov.

Asiakastarina - Sepposet

Skräddarsytt för just oss!

Inga och Hannu Sepponen