Hyvien kokemuksien myötä toista kertaa rakentamaan

Toista kertaa Muurametalot valinneet Suvi Juustovaara-Louhelainen ja Juha-Pekka Louhelainen ovat tyytyväisiä päätökseensä muuttaa perheensä kanssa pienempään Muurametaloon.

 

Pariskunta muutti lastensa kanssa ensimmäiseen Muurametaloonsa tammikuussa 2010. Tuosta rakennusprosessista jäi hyvät kokemukset ja rakentaminen sujui tuolloin jouhevasti ilman suurempia yllätyksiä. Talo sopi hyvin pikkulapsiarkeen, mutta lasten kasvaessa ja käyttäessä enemmän aikaan harrastamiseen, tilan tarve kotona tuntui vähentyneen. Se sekä toive maalämmöstä lämmönlähteenä olivat syyt, jotka saivat perheen miettimään uuden talon rakentamista. Tavoitteena Suvin ja Juha-Pekan perheellä oli uuden talon myötä helpottaa arkea, koska lämmittämiseen ja siivoamiseen kului yllättävän paljon aikaa. Aikaisemmat hyvät kokemukset Muurametaloista ja aluemyyjän kanssa käyty keskustelu ratkaisivat myös uuden talon toimittajaksi Muurametalot, ja talomalliksi Kanerva 108 D-pohjaratkaisulla.

Perhe päätti laittaa vanhan talonsa myyntiin lähes heti rakennuspäätöksen tehtyään. Talo meni nopeasti kaupan syksyllä 2017 ilman erillistä välittäjää. Tonttia uudelle ei vielä ollut, mutta mielessä oli sama alue, jotta lasten ei tarvitse vaihtaa koulua. Sopiva tontti löytyikin vuodenvaihteessa 2018 vain muutaman sadan metrin päästä vanhasta talosta. Helmi-maaliskuussa tontilta kaadettiin puut ja toukokuussa tontilla pystytettiin taloa. Kesän aikana rakentajaperhe seurasi tiiviisti uuden talon rakentumista, maalasi talon, rakensi sen ympärille terassin ja sai nurmikon kasvamaan. Muuttamaan he pääsivät elokuussa 2018.

Kokemus toi varmuutta

”Tämä uusi rakennusprojekti sujui edellistäkin jouhevammin, koska tiesimme mitä haluamme ja mitä kannattaa tehdä missäkin vaiheessa. Ja meillä oli parempi ymmärrys siitä mitä asumiseen tarvitaan ja mitä tulee huomioida.”

Toisella kerralla kiinnitettiinkin enemmän huomiota talon ja tontin yhteensovittamiseen, maanrakennustöiden aikaiseen pihan suunniteluun, talon sähköpiirustusten suunniteluun ja talon yhtenäiseen sisustukselliseen linjaan.

”Vastaava mestarimme oli todellakin alansa asiantuntija. Hän osasi hyvin tuoda meille esiin asioita, joita meidän tulee huomioida rakennusprosessissa ja miten talo esimerkiksi tulee asemoida tontille, jotta auringonlasku osuu oikein taloon.”

Sisustussuunnittelijan palveluista apua

Aikaisemmasta rakennusprojektista oppineena maatöiden aikaan tehtiin myös alustava suunnitelma pihasta ja pihalle asennettiin tarvittavia sähköjohtoja etukäteen. Myös talon sähköpiirustuksista oli kertynyt ymmärrystä ja uuteen taloon lisättiin haluttuja ulkovaloja, lisäpistorasioita ja sisävalaisinten paikkojen hahmottaminen oli helpompaa. Suvi ja Juha-Pekka päättivät myös hyödyntää Muurametalojen tarjoamaa sisustussuunnittelijan palvelua, josta Suvi sai apua oman sisustusnäkemyksensä toteuttamiseen.

”Sisustussuunnittelupalvelu oli ehdottomasti positiivinen yllätys. Minulla oli vahva visio talon sisustuksesta ja myös Juha-Pekalla oli ideoita, sisustussuunnittelijan avulla saimme nämä visiot kohtamaan. Sisustussuunnittelija auttoi myös hahmottamaan yhtenäisen sisustuksellisen linjan läpi talon: levitimme materiaalit lattialle ja totesimme yhdessä, että kaikki sointuu yhteen ja luo yhtenäisen kokonaisuuden.”

Vinkkejä rakentamista miettiville

Juustovaara-Louhelaisella on kertoa oman kokemuksen kautta vinkkejä rakentamista miettiville:

”Talon ja tontin yhteensovittamista ei helposti tule pohtineeksi, se kuitenkin kannattaa, sillä taloa ei voi enää siirtää vuoden päästä rakentamisesta. Tässä kannattaa ottaa avuksi ammattilainen, joka osaa katsoa ja kertoa millainen talo ja miten sijoitettuna sopii parhaiten kyseiselle tontille.”

”Maatöiden aikana kannattaa pohtia jo ennakkoon millaista pihaa toivoo, haluaako tulevaisuudessa rakentaa grillikotaa tai varastoa, sillä näihin tarvittavien sähköjohtojen vetäminen maanrakennusvaiheessa tulee huomattavasti halvemmaksi kuin alkaa sitten myöhemmin kääntämään nurmikkoa ja vetämään johtoja.”

”Yleisesti ottaen kannattaa luottaa ammattilaisiin, joita on ympärillä, he ovat kuitenkin alansa asiantuntijoita. Ei ole pakko tietää kaikkea itse, vaan ammattilaiset ovat juuri sitä varten, että heidän asiantuntijuuttaan hyödynnetään.”

BUDJETOINTI PITÄÄ AJANTASALLA RAHA-ASIOISTA

”Myös budjetin pitäminen kannattaa. Yksinkertainen taulukkokin riittää, mistä näkee missä mennään budjetin yli ja missä puolestaan ali.”

Suvi toteaa, että Muurametalojen talopaketin hinta hänen ja Juha-Pekan toivomine lisävalintoineen piti paikkansa alusta loppuun. Tontti vei oman osansa budjetista ja liittymät maksavat kunta- ja kaupunkikohtaisesti jonkin verran. Tässä tapauksessa liittymien veto maksoi noin 10 000 euroa. Maatöihin meni yhteensä noin 15 000 – 20 000 euroa. Kaiken kaikkiaan budjetointi mahdollisti sen, että rakentaminen pysyi kokonaisbudjetin rajoissa.

TUNNELMAT UUDESSA TALOSSA OVAT LOISTAVAT

”Tämä oli niin oikea ratkaisu meille.”

Suvi kehuu maalämpöä lämmitysratkaisuna, sen helppous ja käytön edullisuus ovat yllättäneet positiivisesti. Aikaisempi talo lämpeni joko puulämmityksellä tai sähköllä, sähkön käyttöä pyrittiin kuitenkin minimoimaan sen hinnan vuoksi, vaikka puulämmitykseen käytetty aika oli sitten pois muusta ajasta. Nyt sähkökulutusarvio näyttää uuden talon sähkökulutukseksi 6000 kW vuodessa maalämmön ansiosta. Koska aikaa ei mene enää talon lämmittämisestä huolehtimiseen eikä samalla tavoin siivoamiseen kuin aikaisemmin, niin aikaa jää lasten harrastuksiin ja myös enemmän omiin harrastuksiin.

Kuvia kohteesta

Asiakastarinat

Tyylikäs muuttovalmis talopaketti asiakkaan omilla valinnoilla

Jussin ja Leenan omakotihaaveet toteutuivat järven rannalle

Muuttovalmiin olohuone2

Muuttovalmiin talon rakentaminen nuorelle parille kolmessa kuukaudessa

Omakotitalo nelihenkiselle perheelle

Muuttovalmis talopaketti tuttuun naapurustoon

Omakotitalo maaseudun rauhassa Pirkanmaan laitamilla

Kokemuksia talopaketin rakentamisesta toiselle paikkakunnalle

Pieni talopaketti lapsiperheelle

Omakotitalo pienelle tontille

”Ainolanranta-100 talomallin pohja ja myyjä vakuuttivat”

1,5-kerroksen Kotiranta-talopaketti perheelle

Muuttovalmis talo nuorelle perheelle kolmessa kuukaudessa

Olohuone, Muurametalot

Lampisten uusi koti on täynnä valoa ja tilaa

Talpaketit korkealla sisäkatolla

Kolmen lapsen perheen ensimmäinen omakotitalo

”Muurametalot oli budjettivarma ratkaisu”

Muuttovalmis talo Lappajärvelle

talopaketti-terassi-kanerva-D

Valmistaloprojekti, jossa ”kaikki meni paremmin kuin odotettiin”

keittio-perheelle-pohjaratkaisu-artikkelikuva

Sypressissä on perheellä tilaa kasvaa

Talopaketti perheelle

Kokemuksia talopaketin rakentamisesta

”Toimitusaika ja kokonaispaketti hintoineen osui juuri kohdilleen. Talomalliksi valikoitui huoneistoalaltaan 96 neliöinen Kanerva”

talopaketit, kokemuksia rakentamisesta

”Rakentaminen meni sovitun mukaisesti”

Mitä talon purkamisessa pitää ottaa huomioon? Miten uusi talo rakennetaan puretun talon tilalle? Tutustu asiakastarinaan ja poimi vinkit oman rakennusprojektisi suunnittelun tueksi.

Kokemuksia_talopaketeista

”Selkeä ja helppo projekti”

Tutustu asiakastarinan kautta, miten talon rakentaminen etenee vaihe vaiheelta.

Muuttovalmis talopaketti

”Erinomainen valinta ensimmäiseksi omaksi kodiksi”

Sami ja Taija rakensivat ensiasunnokseen Muurametalojen valmistalon.

talopaketit, kokemuksia

”Kustannukset ja muuttopäivä oli tiedossa heti alusta asti”

Kokemuksia avaimet käteen -periaatteella toteutetusta Muurametalosta

”Tämä oli lapsiperheelle helppo ja nopea tapa rakentaa uusi talo”

”Tämä oli lapsiperheelle helppo ja nopea tapa rakentaa uusi talo”

”Muurametalojen edistyksellinen alapohjaratkaisu vakuutti”

”Minulle oli tärkeää, että talo rakennetaan kuivissa tehdasolosuhteissa”

”Minulle oli tärkeää, että talo rakennetaan kuivissa tehdasolosuhteissa”

Mitä tapahtuu ennen rakentamista?

Valmistaloa rakennettaessa asiakkaan tehtävät painottuvat varsinaista rakentamista edeltävään aikaan. Kysyimme rakentajapariskunnalta, minkälaisia asioita tässä vaiheessa rakennusprojektia on tullut eteen ja minkälaisia vinkkejä ja ohjeita antaisitte muille rakentamisesta kiinnostuneille henkilöille.

Kiireinen yrittäjäpariskunta toteutti talohaaveensa Muurametalojen kanssa

9-vuotta Muurametalossa

9 vuotta Muurametalossa

Pynnösten talo Säynätsalossa.

Alasen perheen unelmien koti

Alasen perhe rakensi unelmiensa talon

Anu Kujalan mielestä valmistalon rakentaminen on helppoa ja vaivatonta

Anu Kujala oli seuraamassa talon pystytystä. Tutustu Anun mietteisiin talon rakentamisesta.

Talopaketti, kokemuksia

Paras ratkaisu juuri minulle!

Markku Kärppä, Sipoo

Eläkekoti perintötontille

Matti ja Maria Koskinen, Espoo

Nuoren parin haave toteutui!

Roosan ja Tomin talo, Laukaa

Asiakastarina - Sepposet

Juuri meille räätälöity koti!

Inga ja Hannu Sepponen

Asiakastarina - Rannat

Vuorela – talo Vantaa – VIDEO

Pia ja Martin Rannan talo, Vantaa

Asiakastarina Mäntyniemi

Mäntyniemi M-161 -Lappeenranta

Lappeenrannassa asustava Hanna ja Antti Hyvärisen perhe rakensi jo toisen Muurametalonsa kasvavan perheensä tarpeisiin.