Usein kysyttyjä kysymyksiä Muurametalojen talopaketeista

Kuuluvatko perustukset toimitukseen?
Muurametalojen toimitukseen kuuluu perustukset. Muurametalot vastaavat perustussuunnittelusta, perustuksiin liittyvistä piirrustuksista, materiaalien hankinnasta ja asennuksesta.

Missä taloni rakennetaan?
Muurametalojen talotehtaat sijaitsevat Torniossa ja Kangasniemellä. Hirsitalot rakennetaan Kangasniemellä ja muut talot Torniossa. Tehtaan kuivissa ja lämpimissä sisätiloissa rakentamisen myötä sateet ja myrskyt eivät pääse vaikuttamaan rakenteisiin tai toimitusaikaan. Teollinen valmistaminen takaa asiakkaalle rakentamisen vakioidun laadun, nopean toimituksen ja pysyvän kuivaketjun.

Kuuluvatko lupakuvat ja rakennuslupa toimitukseen?
Rakennuslupapiirrustukset (asemapiirros, pohja-, leikkaus- ja julkisivukuvat) kuuluvat Muurametalojen vakiotoimitukseen, eikä niistä peritä lisähintaa. Samoin myös ilmatiiveysmittaus, energiaselvitys (joka sisältää energiatodistuksen ja E-lukulaskelman), perustussuunnitelmat Muurametalojenvakioperustuksille ja LVIS-suunnitelmat (poislukien pintavesisuunnitelma) kuuluvat toimitussisältöömme.

Rakennusluvan hakeminen on tilaajan vastuulla, mutta siihen saa tukea alue-edustajalta. Rakennuslupamaksu on myös tilaajan vastuulla.

Kuuluuko tiiveysmittaus toimitukseen ja jos kuuluu, mikä on tiiveystavoite?
Tiiveysmittaus kuuluu Muurametalojen vakiotoimitukseen. Tiiveystavoite energiaselvityksessä mellä 1,2 – 1,5, kuitenkin tiiveysmittauksen tulosten ollessa yleensä 0,4-0,8 yhden kerroksen taloissa, eli tavoitetaso ylitetään usein selvästi. Nämä mittaustulokset päivitetään sitten lopulliseen energiatodistukseen.

Kauanko rakentaminen kestää, eli milloin kotini on valmis?
Toimitusajankohta sekä talon luovutuspäivä sovitaan myyjän kanssa hankintasopimusta tehtäessä. Talon luovuttaminen asiakkaalle riippuu valitusta toimitussisällöstä ja talon kerrosluvusta.

  • Sisustusta vaille valmis -talon luovutus 40 työpäivää toimituksesta (1 krs ja 1,5 krs yläkertavaraustalot)
  • Sisustusta vaille valmis -talon luovutus 50 työpäivää toimituksesta (1,5 krs myös yläkerta sisustusta vaille valmis ja 2 krs talot)
  • Muuttovalmiin kodin luovutus 70 työpäivää toimituksesta (1 krs ja 1,5 krs yläkertavaraus talot)
  • Muuttovalmiin kodin luovutus 90 työpäivää toimituksesta (1,5 krs myös yläkerta valmis ja 2 krs talot)

Kuuluuko lämmönlähde toimitukseen?
Muurametalojen toimitussisältöön kuuluu lämmönlähde, vakiona lattialämmitys maalämpöpumpulla ilman lisähintaa. Vaihtoehtoisesti lämmitys voidaan järjestää poistoilmalämpöpumpulla, kytkeä talo kaukolämpöverkkoon tai hyvittää lämmönlähde toimituksessa.

Millainen Muurametalojen alapohjarakenne on?
Muurametalot tarjoaa ainoa muuttovalmiina talotehtaana Suomessa lämpimän, tuulettuvan alapohjan kaikkiin talomalleihin. Kantavassa, tuulettuavassa alapohjassamme on 900 mm vapaata tilaa, jonka tuuletuksesta vastaa talon ilmanvaihtokone erillisen kanavan kautta: tällöin talosi ilmanvaihto ja alapohjan ilmanvaihto eivät mene ikinä ristiin, ja koneellinen ilmanvaihto alapohjassa pitää huolen, että radonkaasut pysyvät pois sisäilmasta. Olosuhteet lämpimässä alapohjassa ovat pysyvästi hyvät ja alapohja on huomattavan riippumaton ulkopuolisista ilman- ja kosteuden vaihteluista.

Alapohjaratkaisustamme voit lukea lisää täältä.

Miksi valitsisin talooni rossipohjan?
Tuulettuva alapohja tuo varmuutta, helpottaa huollettavuutta ja helpottaa talon mahdollisia tulevaisuuden muutostöitä. Jokaisessa Muurametalossa on sisätiloissa alapohjan tarkastusluukku, josta pääsee kätevästi suoraan ryömintätilaan tarkastamaan alapohjan kunnon. Viemäri- ja vesiputket ovat alapohjassa nähtävillä, jolloin mahdolliset tukokset tai vuodot on helppo paikallistaa ja huoltaa.

Saako Muurametaloilta paritaloja?
Kyllä saa. Jokainen talomallimme on yhdistettävissä paritaloksi. Voit yhdistää paritaloksi joko kaksi samaa talomallia, tai tehdä paritalon kahdesta erilaisesta talomallista. Talomyyjämme auttaa sinua paritalon suunnittelussa.

Saako Muurametaloilta rivitaloja tai muita, isompia projektikohteita?
Kyllä saa. Mikäli suunnittelet isompaa kokonaisuutta, ota yhteys projektimyyntiimme.

Millainen lattia Muurametaloissa on?
Muurametalojen lattiassa ylimpänä kerroksena on valittu pintamateriaali (vakiona laminaatti, lisähinnasta parketti tai vinyyli), sen alla lattiavalu (n. 30mm), jossa lattialämmitysputkitus vesikiertoiselle lattialämmitykselle, ja sen alla pontattu lastulevy sekä kertopuusta valmistetut alapohjapalkit mineraalivilloineen.

Onko Muurametalojen märkätilat laatoitettu?
Muurametalojen kodinhoidohuoneiden, wc-tilojen, saunojen ja pesuhuoneiden lattiat vesieristetään ja laatoitetaan. Pesuhuoneen seinien laatoitus kuuluu vakiotoimitukseen, wc-tilojen seinät maalataan tai tapetoidaan toiveesi mukaan vettä kestävällä materiaalilla. Lisäksi eteiseen kuuluu talomallista riippuen noin 1600mm laatoitusta.

Laatoituksesta ja sisustusvalinnoista voit lukea lisää täältä

Saako Muurametaloilta taloa omalla mallilla tai omien arkkitehtipiirrustusten pohjalta?
Muurametalot tarjoaa omakotitaloja omasta talomallistosta. Kaikki talomme rakennetaan tilaelementeistä talotehtaan sisällä Torniossa, mistä talot kuljetetaan erikoiskuljetuksella muutamana palasena tontille. Tontilla talo pystytetään, asennetaan katto ja viimeistellään talo ulkoa että sisältä. Tästä syystä emme tarjoa taloja suoraan omalla mallilla tai arkkitehtipiirrustuksista. Teollinen tehdasrakentaminen takaa kodeillemme nopean toimituksen, vakioidun rakentamisen laadun, kattavan toimitussisällön sekä turvallisen tavan rakentaa terveellinen koti.

Jokaista Muurametalon talomallia voi muokata vastaamaan oman perheen tarpeita, jolloin talosta saa varmasti yksilöllisen. Räätälöintimahdollisuuksista voit lukea lisää täältä.

Voiko talon rakentaa talvella?
Kyllä voi, talvi ei haittaa Muurametalojen rakentamista. Talvella projektia aloitettaessa tulee huomioida, että talon toimituspäivänä perustusten vieressä tulee olla puolitoista metriä esteetöntä tilaa, eli sen verran täytyy lumitöitä tehdä. Samoin ennen talotoimitusta, sorapatja tulee suojata pressuilla, kuten myös perustukset niiden valmistuttua. Näistä työvaiheista vastaa talon tilaaja.

Mitä talopaketin hinta pitää sisällään?
Hintaan kuuluu toimitussisällön mukaiset materiaalit, suunnitteluasiakirjat ja asennukset lattiasta kattoon, perustukset, lämmönlähteen ja vesikiertoisen lattialämmityksen, lämpimän rossipohjan ja sisustussuunnittelijan palvelut.

Mitä muuta minun pitää ostaa talopaketin lisäksi?
Muuratalojen muuttovalmis toimitussisältö kattaa 82% uuden talon rakentamisen kokonaiskustannuksista (RTS Oy vertailu 2013). Asiakkaan vastuulla on tontin hankinta, kaivuutyöt ja soratäytöt, viranomaisluvat, rakennusjätteet, liittymämaksut, sähkö- ja vesimaksut, kiinteistövakuutus, muuttosiivous, talon ulkopuolinen pintamaalaus ja pihatyöt. Me Muurametaloilla huolehdimme kaikesta muusta.

Miksi muurametalot?

Muurametalot tunnetaan maalämpötalona. Maalämpö on käyttökustannuksiltaa hyvin edullinen, mutta mys ympäristöystävällinen tapa toteuttaa talon lämmitys.

Meillä on pitkäaikainen kokemus maalämmön asentamisesta ja käytöstä satoihin Muurametaloihin. Maalämpö lattialämmityksellä kuuluukin vakiotoimitukseemme.

Talosi rakennetaan tehtaalla, kuivissa olosuhteissa suojassa sateelta, myrskyiltä ja tuulelta. Talotoimituspäivänä talo toimitetaan 2-5 eri palassa erikoiskuljetuksena tontille, jossa se pystytetään välittömästi. Talo nousee harjakorkeuteen ja on säältä suojassa heti ensimmäisenä päivänä.

Muurametalot rakennetaan lämpimän, tuulettuvan alapohjan päälle. Alapohja on ilmatiivis, sen suhteellinen kosteus ei nouse ja koneellinen ilmanvaihto pitää huolen, että radonkaasut pysyvät pois sisäilmasta.

Näin ollen Muurametalot on sekä turvallinen rakentaa, että asua. Lue lisää alapohjarakenteestamme täältä.

Kolme kuukautta ja olet kotona!

Muurametalojen talopaketit valmistuvat kolmessa kuukaudessa. Tilaa talokirja kotiisi ja tutustu talomalleihin!

Tilaa Ilmainen talokirja