Talomallien ulkopuolen muokattavuus ja lisävalinnat

Valitse tarpeisiisi sopiva pohjaratkaisu ja yksilöidään se yhdessä ulkoverhoilun ja kattotyypin, sekä muiden ulkopuolen valintojen myötä unelmiesi kodiksi

Muurametalojen talomallit voidaan yksilöidä ulkoa asiakkaan toiveiden mukaiseksi. Valittavinasi on talolle ulkoverhoilutapa, talon väri sekä kattotyyli ja materiaali – autokatosten ja terassien lisäksi.

Vaihtoehtoja on lukematon määrä, eikä yksikään koti ole samanlainen kuin toinen. Katso alta lisää ja kuvittele itsesi uudessa kodissa!

Ulkoverhoilu

Muurametalojen talopakettiin voit valita yhden neljästä ulkoverhouksesta, tai halutessasi ulkoverhoilu voidaan jättää pois toimituksesta. Talomallin vakioverhoustyyliin vaikuttaa talossa käytetetyt tilaelementit. Vakiona talomalleissa on joko tuplavaakaverhous tai vaakaverhous saumarimoilla.

Tuplavaakaverhous (vakio)
Tuplavaakaverhoilussa päätymoduuleissa on vaakasuuntaisesti menevät UYV-profiilin puupaneelit. Keskellä olevissa moduuleissa verhoiluna on muutoin sama paneeli, mutta näissä menee keskellä valeura. Tämä antaa talon ilmeelle oman lisänsä. Jotkut maalaavat tämän valeuralla varustetun keskiosan toisella maalilla kuin päädyt, ja toiset haluavat talon maalattuna kokonaan samalla maalilla. Päätös on sinun.

Vaakaverhous saumarimoilla (vakio osassa talomalleissa)
Leveä vaakaverhous ja pystyrimat moduulien saumakohdissa. Vaakaverhous saumarimoilla on osassa talomalleissa vakiona ja osassa lisävalintainen.

Täysvaakaverhous
Täysvaakaverhoilussa julkisivu on kauttaaltaan UYV- tai UTW-profiilin puupaneelia ilman valeuraa. Näin ollen verhoilu on sama sekä pääty- että keskimoduuleissa. Täysvaakaverhous on lisävalintainen verhoilu Muurametalojen talomalleissa.

Pystyverhous
Pystyverhouksessa paneelit asennetaan pystysuuntaisesti. Pystyverhouksessa suosittelemme paksua UTS-profiilin paneelia. Myös pystyverhous on lisävalintainen verhoilu Muurametalojen talomalleissa.

Tuplavaakaverhous (vakio)

Täysvaakaverhous

Pystyverhous

Vaakaverhous saumarimoilla

Kattomalli

Muurametalojen talomalleihin voit valita yhden neljästä erilaisesta kattomallista. Harjakatto kuuluu Muurametalojen talotoimitukseen vakiona kaikissa malleissamme. Lisävalintana on mahdollista saada niin muuttovalmiseen kuin sisustusta vaille valmiiseen talopakettiin murrettu harjakatto, epäsymmetrinen harjakatto tai pulpettikatto. Lisävalintaiset katot ovat saatavilla vain yhden kerroksen taloihin.

Harjakatto (vakio)
Murtoharjakatto
Pulpettikatto
Epäsymmetrinen harjakatto

Vesikattomateriaali

Kun kattomalli on valittu, voidaan valita vielä vesikattomateriaali eli katon uloin pinta. Vesikatteen tarkoitus on suojata talon rakenteita sääolosuhteilta, kuten vesi- ja lumisateelta.

Tiilikuvioitu peltikate
Vakiona Muurametalojen talomalleihin kuuluu tiilikuvioitu peltikate, joka on Suomen suosituin vesikattomateriaali. Tiilikuvioitu peltikatto tehdään teräspellistä: peltiä taivutetaan poikittaissuunnassa ja pystysuunnassa siten, että se saa aaltomaisen kuvion. Muotonsa ansioista se helppo huoltaa ja puhdistaa. Peltikatto on sammalelle huonompi kasvualusta kuin tiilikatto eikä tarjoa sille samanlaista kiinnittymismahdollisuutta kuin tiilikatto. Peltikatto on siis hyvä valinta kodille, joka on puiden ympäröimä.

Lukkosaumakate
Pystysaumakatto eli lukkosaumakate luo kauniin ja toimivan vesikaton myös loivempiin kattokaltevuuksiin. Se on muotoilultaan selvästi pelkistetympi kuin tiilikuvioitu peltikatto, ja tuo hyvin erilaisen ilmeen kodille tiilikuvioituun pelikatteeseen verrattuna. Liukkaana peltikattona myöskään lukkosaumakate ei sammaloidu helposti.

Lukkosaumakate on lisävalintainen kattomateriaali Muurametalojen talomalleissa. Valitessasi Muurametalojen talomalliin pulpettikaton, tulee kotiisi aina myös lukkosaumakate.

Tiilikatto
Tiilikaton suosio perustuu sen näyttävyyteen ja hyvään äänieristävyyteen – tiili eristää esimerksi katolle tulevaa vesisadetta peltikattoa paremmin. Se on ajaton valinta, ja katto ikääntyy kauniisti vuosien kuluessa. Tiilikatto vaatii kuitenkin enemmän huoltoa kuin peltinen vesikate. Tiilikatto on lisävalintainen kattomateriaali Muurametalojen talomalleissa.

Muut valinnat talomallin ulkopuolelle

Sisääntulokuistin valinnat
Vakiona Muurametalojen talomalleihin kuuluu katettu, yhden lappeen sisääntulokuisti, joka on sivuilta avoin. Lisävalintana on mahdollista ottaa kuisti avoimeina ja harjakatolla varustettan, tai harjakatollisena, umpinaisena ja lämmitettynä.

Terassit
Terassi on lisävalinta Muurametaloon. Terasseille ei ole talomalleihin osoitettu erikseen valmiita paikkoja, joten voit yhdessä talomyyjäsi kanssa katsoa parhaan paikan omiin ja tonttisi tarpeisiin terassille vapaasti. Voit ottaa terassin joko varauksena, avoimena tai katettuna. Terasseja on saatavilla isompaa ja pienempää riippuen tarpeestasi.

Päätyparveke
1,5-kerroksen taloihin voidaan rakentaa yläkertaan päätyparveke, mikäli kyseessä on muuttovalmis toimitussisältö.

Autotalli tai katos
Talon yhteyteen voidaan lisävalintana rakentaa autotalli tai -katos, ja autosuojan päätyyn joko kylmä tai lämmin varasto. Saat meiltä myös autotallit ja -katokset erillisinä rakennuksina, tutustu tarkemmin kohdasta Autotallit ja -katokset

RAKENNETAAN YHDESSÄ SINULLE SOPIVA KOKONAISUUS!

Alue-edustajamme auttavat sinua kokonaisuuden rakentamisessa. Tapaamisen jälkeen sinulla on tiedossa tarkka hinta talopaketille sekä budjettilaskelma koko rakennusprojektille. Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun yhteydessä.