Talotekniikan yksilöinti ja lisävalinnat

Valitse tarpeisiisi sopiva pohjaratkaisu ja varustetaan se sopivilla teknisillä valinnoilla. 

Muurametalot on sekä muuttovalmiina että sisustusta vaille valmiina mahdollista valita yksilöllisillä sähkö- ja LVI-lisävalinnoilla, mutta myös vakiotoimituksemme on näiden osalta varsin kattava.

Vaihtoehtoja on lukematon määrä, eikä yksikään koti ole samanlainen kuin toinen. Katso alta lisää ja kuvittele itsesi uudessa kodissa!

Alapohja

Muurametalot rakennetaan tuulettuvan alapohjan päälle. Alapohjarakenteestamme käytetään myös nimeä rossipohja.

Vakiona Muurametalojen koteihin rakennetaan yhdessä Tampereen yliopiston kanssa kehitetty lämmin, tuulettuva alapohja. Tällöin alapohjan ilmanvaihto hoidetaan koneellisesti samalla laitteella kuin asunnon ilmanvaihto. Vaaraa alapohjan poistoilmanvaihdon sekoittumisesta asuntoilmanvaihdon tuloilmaan ei ole, koska ilmanvaihdossa käytetään vastavirtakennoista konetta. Rakenne on tutkitusti turvallinen, tiivis ja taloudellinen. Emme käytä lämmityspuhaltimia alapohjassamme.

Vaihtoehtoisesti voit valita kotiisi perinteisen, painovoimaisesti tuulettuvan alapohjan. Tällöin alapohjan ilmanvaihto hoituu sokkelissa olevien ilmanvaihtoventtiilien kautta.

Aiheesta voit lukea lisää alapohja-sivuiltamme.

Muurametalosi lämmitysjärjestelmä

Maalämpöpumppu kallioporauksella kuuluu Muurametalojen toimitussisältöön vakiona. Olemme tulleet tunnetuksi maalämpötalona, ja meillä on vankka kokemus maalämmön toteuttamisesta satoihin Muurametaloihin. Vaihtoehtoisia lämmitysmuotoja ovat esimerkiksi poistoilmalämpöpumppu tai kaukolämpö.

Lämpö siirtyy lämmönlähteeltä tasaisesti kodin jokaiseen kulmaan vesikiertoisella lattialämmityksellä. Moduulien asentamisen jälkeen alapohjan päälle asennetaan lattialämmitysputkisto, jonka päälle valetaan noin 30 millimetrin laatta. Tämä valu sekä jäykistää rakennetta, mutta takaa myös miellyttävän lämmityksen kotiisi.

Lue lisää lämmitysvaihtoehdoista erilliseltä lämmitys-sivultamme.

Tulisijat ja viilennysyksiköt

Tulisijat
Takka eli tulisija tuo tunnelmaa kotiin, mutta myös lämmittää taloa – etenkin sitä huonetta, missä takka sijaitsee. Muurametaloosi saat kauttamme lisävalintana Uuniseppien laadukkaat ja näyttävät takat haluamallasi pintamateriaaleilla, ja hormin joko harkoilla tai metallisena. Vaihtoehtoisesti kotiisi voidaan rakentaa alapohjaan takkavaraus.

Usein asiakkaamme, jotka valitsevat kotiinsa maalämmön lämmönlähteeksi, haluavat kotiinsa kiertoilmatakan tai vastaavan tulisijan luomaan tunnelmaa pimeisiin iltoihin. Maalämmön tehokkaan hyötysuhteen ja edullisuuden takia tulisijaa ei kodissa tarvita niinkään lämmönlähteeksi. Sen sijaan jos lämmönlähde on joku muu kuin maalämpö, on varaavasta takasta iloa myös lämmityskulujen pienentämisessä.

Viilennystä kesähelteille
Maalämmöllä lämpiävät kodit voidaan kesähelteiden varalta varustaa lisävalintana viilennysyksiköllä. Maaperästä voidaan ottaa lämmön lisäksi myös kylmää, viilentävää ilmaa asuintiloihin. Maalämpöpumpun rinnalle asennettava viilennysyksikkö ei vie sähköä kuin pöytätuulettimen verran ja edullista asentaa maalämpöpumpun asentamisen yhteydessä.

Jokaiseen Muurametaloon saat myös kauttamme ilmalämpöpumpun lisävalintana.

Valaistus ja sähkön lisävalinnat

Muurametalojen valaistus voidaan halutessasi toteuttaa esimerkiksi keittiössä, olohuoneessa ja/tai kylpyhuoneessa himmentävillä LED-valoilla. Vakiona valaistus toteutetaan kiinteillää kattovalaisimilla ja valaisinpistorasioilla, huoneesta riippuen. Valaistussuunnitteluun saat tukea sähkösuunnittelupalaverissamme.

Koti voidaan varustella rakennusvaiheessa halutessasi haluamallasi määrällä kaiutinrasioita, sisä- ja ulkovaloja, pistorasioita ja antennipistokkeita.

Keittiö, Muurametalot

RAKENNETAAN YHDESSÄ SINULLE SOPIVA KOKONAISUUS!

Alue-edustajamme auttavat sinua kokonaisuuden rakentamisessa. Tapaamisen jälkeen sinulla on tiedossa tarkka hinta talopaketille sekä budjettilaskelma koko rakennusprojektille. Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun yhteydessä.