Käyttöullakko Muurametaloon - mitä se tarkoittaa ja mitä se sisältää?

Muurametalojen yhden kerroksen talomallit on mahdollista varustaa niin sanotulla käyttöullakolla. Käyttöullakolla tarkoitetaan talon välipohjassa (eli sisäkaton ja vesikaton välissä) olevaa tilaa, jonka käyttötarkoitus on kodin irtaimiston säilyttäminen. 

Vakiona Muurametalojen talopaketit eivät sisällä tätä käyttöullakkoa, mutta jokaiseen yhden kerroksen talopakettiin se on mahdollista lisähinnasta sisällyttää. Tämän kirjoituksen tiedot koskevat Muurametalojen maaliskuussa 2020 käyttöönottamaa toimitussisältöä (MT_190320).

Poikkileikkaus talosta, jossa on käyttöullakko

Poikkileikkaus talosta, jossa ei ole käyttöullakko

Mitä käyttöullakkoon kuuluu?

Kun valitset Muurametaloosi käyttöullakon, tulee taloosi seuraavia muutoksia vakiotoimitussisältöön nähden

  • Kattoristikot vaihtuvat.  Harjaristikoiden tilalle asennetaan käyttöullakkoristikot. Tämä mahdollistaa yläpuolella olevissa havainnekuvissa olevan käyttöullakon kattoristikoiden keskelle.
  • Käyttöullakolle tulee rakolaudoituksella tehty lattia. Materiaalina käytetään sahatavaralautaa, ja lattian rako on  noin 5 mm
  • Käyttöullakolle tulee myös porras. Tarkoittaa tikasmallista portaikkoa, joka sijoitetaan Muurametaloissa lähes poikkeuksetta eteiseen. Kattoon tulee siis alas vedettä, tikapuita muistuttava porras.
  • Mikäli ostat talopakettisi muuttovalmiina, asennetaan käyttöullakolle myös valaistus sekä valoille kytkin

Käyttöullakko on kylmä tila, eikä sinne tule lämmitystä. Käyttöullakko voidaan useisiin eri kattokulmiin.

Käyttöullakon rakolaudoitus sekä käyttöullakkoristikot

Käyttöullakon rakolaudoitus sekä käyttöullakkoristikot

Mitä käyttöullakko maksaa

Muurametalojen talopaketeissa käyttöullakkojen hinta vaihtelee talomallista ja toimitussisällöstä (muuttovalmis vai sisustusta vaille valmis), mutta keskimääräinen hinta tämän hetkiselle toimitussisällöllemme (MT_190320) on 1500 euroa. Kysy lisää alueesi talomyyjältä, hän osaa katsoa tarpeisiisi soveltuvan talopaketin hinnan sekä toimitussisällön.