Sirpa ja Timo halusivat muuttaa takaisin vanhoille kotikulmille. Apu löytyi Muurametalojen muuttovalmiista talopaketista

Sirpalla ja Timolla alkoi alkuvuodesta 2018 herätä ajatus paluusta takaisin Keski-Suomeen, vanhoille kotikulmille. Aktiivisina palveluskoiraharrastajina heille ei mikä tahansa sijainti kuitenkaan kelpaisi oman kodin paikaksi, mutta kun sopiva metsätila halutulta alueelta löytyi, alkoivat pyörät pyöriä eteenpäin.

”Kun päätös muuttamisesta alkoi vahvistua, otimme yhteyttä erääseen maanomistajaan, jolla oli metsätila juuri sillä alueella minne halusimme asettua. Asiat etenivät myönteisesti ja teimme tontista kaupat maaliskuussa 2018. Tämän jälkeen haimme tontille suunnittelutarveratkaisua, ja kun saimme myönteisen päätöksen niin laitoimme vanhan asuntomme myyntiin. Sen talon myynti kestikin sitten melkein vuoden, mutta lopulta maaliskuussa 2019 olimme tilanteessa, että pystyimme tekemään Muurametalojen kanssa hankintasopimuksen muuttovalmiista Kuusama 135 talomallista” kertoo Timo.

Timo ja Sirpa eivät katselleet valmista asuntokantaa juuri ollenkaan, vaan uuden kodin rakentaminen oli selvä valinta. Tähän vaikutti vahvasti pariskunnan harrastus, jota helpottaisi sopiva tontti.

Kokenut rakennuttaja tiesi mitä halusi talopaketiltaan

Muurametalojen Kuusama 135 ei ollut pariskunnan ensimmäinen talopaketti. Edellinen projekti – talo, jonka he myivät voidakseen muuttaa takaisin Keski-Suomeen – oli toisen talonrakennusliikkeen tarjoama muuttovalmis talopaketti. Jo sen rakentamisen aikana he olivat törmänneet Muurametaloihin, jossa eniten Timoa ja Sirpaa kiinnosti muuttovalmiin toimituksen laaja toimitussisältö.

”Talopaketin toimittajan valinta oli loppujen lopuksi helppo päätös. Koska olisimme arkipäivät töissä toisella paikkakunnalla kuin minne talomme rakentui, tuli rakentamisessa oman työmme osuuden olla mahdollisimman pieni. Muurametalojen muuttovalmiiseen toimitukseen kuuluva kiintokalusteiden, sisustus- ja muiden tarvikkeiden tavarantarkastus ja sisäänkanto on iso asia. Kävimme muutamissa Muurametalojen talonäytöksissä, ja vakuutuimme valmiiden kohteiden sisustusurakoinnin laadusta. Lisäksi talomyyjän esittämä ratkaisu koiraharrastajille – kodinhoitohuoneeseen sijoitetun kurasyöpön sijaan erillinen pesu/huoltotila – oli varmaankin se lopullinen niitti joka kallisti vaa’an Muurametalojen hyväksi.

Vertailua talopakettien toimittajien kesken tehtiin jo edellisen projektinkin aikana, lähinnä tutustumalla netissä sekä valmiiden kohteiden näytöksissä. Olimme alustavasti yhteydessä alueen talomyyjään sähköpostin välityksellä jo silloin kun talomme oli vielä myynnissä. Saatuamme viimein vihreää valoa talomme myynnin suhteen, käynnistimme varsinaiset neuvottelut Muurametalojen kanssa. Ne hoituivat muutamalla sähköpostilla ja yhdellä tapaamisella.”

Kaikki sujui kunniamaininnan arvoisesti

Projekti eteni suunnittelusti ja hienosti aikataulussaan. Esimerkiksi talopaketin toimitus ja pystytys sijoittuivat elokuulle, lokakuussa aloitettiin sisustusurakka ja marraskuun alussa kotiin saatiin muuttolupa.

”Muurametalojen puolesta kaikki sujui kunniamaininnan arvoisesti. Ison kiitoksen saa myös rakentamispäällikkö Samuli Kuusjärvi, joka asenteellaan ja toiminnallaan projektin aikana oli suuressa roolissa siinä että kaikki meni näin hyvin. Myös kosteudenhallintasuunnitelma ja sen toteutus olivat hyvällä tasolla: talomme on varmasti kuiva ja se on meillä tärkeä asia. Sisustussuunnittelu yhdessä Muurametalojen sisustussuunnittelijan kanssa heidän pääkonttorillaan Jyväskylässä oli hyvä kokemus.

Rakennuspaikan maansiirtotöiden laajuus vähän yllätti siihen nähden mitä oli arvioitu alustavien tutkimuksen perusteella ja Muurametalojen suunnitteluosasto laahasi osittain perässä, mutta näistäkin selvittiin.”

Useamman kodin rakentaneina nyt koti on semmoinen ja semmoisella paikalla, että Timo ja Sirpa voivat nähdä itsensä asumassa siinä lopun elämänsä. Tyytyväisinä uuteen kotiinsa he suosittelevat Muurametalojen muuttovalmista toimitusta muillekin hyvää perustaloa kaipaaville rakennuttajille.

Kuvia kohteesta

TEILLEKIN UUSI KOTI?

Kattavasta talomallistostamme löytyy ratkaisu niin yksin asujille, pariskunnille, pienille kuin isommillekin perheille. Tutustu talomallistoomme ja ihastu!

Valikko