Lampisten kolmehenkinen perhe – isä, äiti ja tytär – olivat pitkään unelmoineet omasta kodista metsämaisemissa. Omien toiveiden mukaista kotia ei halutuilta alueilta löytynyt valmiina, eikä myöskään kunnostaminen tai remontointi asuntokauppojen päälle ollut heidän intresseissään.

Kun unelmien tontti Keski-Suomesta löytyi, päättivät he lähteä rakennuttamaan itselleen muuttovalmista kotia itselleen Muurametalojen talopaketista. Nyt he nauttivat omasta rauhasta Haapasaari-119 mallin talossa omalla tontillaan, omassa rauhaisassa kodissaan.

Talomallia muokattiin Lampisten toiveesta siten, että vanhempien makuuhuoneeseen asennettiin parilasiovet ja olohuoneeseen ulko-ovi Muurametalojen toimittamalle terassille.

Mitkä asiat teille olivat tärkeitä talomallin ja pohjaratkaisun valinnassa?

Kun tontti oli löytynyt, talomallin valinta oli suhteellisen helppoa. Halusimme pulpettikattoisen, modernin talon, joka sopi esteettisesti kauniisti tänne korkealle metsämaisemaan. Pohjaratkaisuun halusimme avaran keittiö-olohuoneyhdistelmän, toimivan kodinhoitohuoneen ja kaksi tilavaa makuuhuonetta pienen perheemme tarpeisiin.

Alusta asti oli täysin selvää, että valitsemme muuttovalmiin talopaketin; halusimme ammattilaiset tekemään kotimme ammattitaidolla ja nopealla aikataululla.

Olimme alunperinkin kiinnostuneita Muurametaloista; sukulaispariskunta oli rakennuttanut hiljattain muuttovamiin kodin Muurametalojen talopaketista, joka ihastutti laadukkailla materiaaleillaan ja toimivana kokonaispakettina. Hinta-laatusuhde oli hyvä ja Haapasaari-talomalli vastasi täydellisesti niin tarpeitamme kuin toiveitamme uuden kodin suhteen.

Tarkan nettitutkailun jälkeen varsinainen kilpailutilanne käytiin kahden talotehtaan välillä. Ehkä se viimeinen ratkaiseva tekijä oli Muurametalojen lupaama nopea aikataulu: teimme hankintasopimuksen kesäkuussa 2018, talo toimitettiin tontille lokakuun alussa ja muutimme uuteen kotiimme ennen joulua!

Kuinka hyvin sovitussa rakentamisen aikataulussa pysyttiin?

Rakennuslupaprosessi eteni sovitussa aikataulussa. Luvan haku ajoittui juuri kesälomakauteen, mikä hieman hankaloitti ja hidasti asioiden eteenpäin vientiä. Oma aktiivisuus mahdollisti aikataulussa pysymisen; kannattaa tarkastaa useampaan otteeseen, että sovitut asiat oikeasti ovat menossa eteenpäin omassa rakennuskunnassa.

Suurin yksittäinen etukäteen askarruttanut asia oli maatöiden toteuttaminen tiukahkossa aikataulussa, sekä varsinkin budjetissa pysyminen maatöiden suhteen. Onneksemme saimme maatöidemme tekijäksi ja vastaavaksi mestariksi todelliset ammattilaiset, joiden kanssa työskentely sujui vaivattomasti. Saimme jatkuvasti vinkkejä ja ideoita mitä kannattaa milloinkin ottaa huomioon ja mm. etupihan pengerrys kivimuureineen oli täysin kaivinkoneurakoitsijamme oma idea.

Talon sisustaminen ja pintamateriaalit

Talon sisustuksen punaisena lankana oli vaaleus, avaruus ja skandinaavinen tyyli kuitenkaan kodikkuutta unohtamatta. Sisustusvalinnat toteutettiin sisustuskäynnillä Muurametalojen sisustussuunnittelijan luona. Olimme saaneet etukäteen tutustua kaikkiin materiaaleihin, joten itse lopullinen valintaprosessi oli suhteellisen helppo. Materiaalivalintamahdollisuuksia oli meille juuri sopivasti, oma tyyli löytyi näistä aika vaivattomasti.

Keittiön värivalinnoilla halusimme luoda klassisen ja aikaa kestävän tyylin. Selkeälinjaiset, kauniit kodinkoneet sopivat hyvin tähän tarkoitukseen. Kodinkoneisiin olemme muutenkin erittäin tyytyväisiä.

Talomallin ja pohjaratkaisun valinnan jälkeen meille selkeni hyvin pian, että haluamme katosta pulpettimallisen. Kokonaisuuteen sopivaksi valitsimme luonnollisesti samanlaisen katon myös autokatokseen. Pulpettikatto teki valmiista talosta vielä näyttävämmän kuin olimme osanneet alun perin kuvitellakaan; talon korkea etupuoli istuu miljööseen erinomaisesti. 

Suosittelisitteko Muurametalojen muuttovalmista talopakettia?

Kaiken kaikkiaan olemme Muurametalojen toimintaan erittäin tyytyväisiä! Autokatoksen toimitussisältöön olisimme toivoneet tarkempaa selvitystä: heti alussa ei ollut selvillä että mitä kuuluu toimitussisältöön ja mikä osa kuuluu rakentajalle itselleen. Myös maalämmön toimitussisällön tarkempi suullinen läpikäyminen olisi näin kokemattomille rakennuttajille ollut tarpeen, jotta yllätyksiltä vältyttäisiin. Nämä kaksi kohtaa kuitenkin käytiin kanssamme läpi tarkennusta pyydettyämme.

Kaikki työntekijät olivat ammattitaitoisia ja erittäin palvelualttiita; meitä kohdeltiin kuin perheenjäseniä ja aina oltiin asiakkaan puolella, myös edellämainittujen epäselvien tilanteiden hoidossa. Erityinen kiitos siitä teille kaikille Muurametalolaiselle!

Kuvia kohteesta

MUURAMETALOILTA LÖYTYY RATKAISU PIENIIN JA SUURIIN TARPEISIIN

Kattavasta talomallistostamme löytyy ratkaisu niin yksin asujille, pariskunnille, pienille kuin isommillekin perheille. Tutustu talomallistoomme ja ihastu!

Valikko