Millaisia valintoja voidaan tehdä Muurametalon saunaan

Mikä olisikaan parempi paikka rentoutua kuin oman kodin saunanlauteilla? Jotta rentoutumisesi saavuttaa täyden potentiaalinsa, on hyvä pohtia minkälainen sauna sopisi juuri itselle. Saunan ulkonäkö on tietysti erittäin tärkeää, mutta on myös muistettava ottaa huomioon muutamia teknisiä asioita, jotka vaikuttavat löylyjen laatuun. Muurametalon saunaan on valittavana monia erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat saunastasi oman näköisesi. Vakiona ilman lisähintaa Muurametalon saunaan kuuluu kuusesta valmistetut suoralauteet ja kuusipanelointi sekä Harvia Vega kiuas (6kW) ja lauteiden alla oleva valaisin. Vanama 90 A-,B- ja D-pohjiin kuuluu vakiona Harvia The Wall E (6kW) kiuas.

Saunan lauteiden muodossa, materiaaleissa ja sävyissä on paljon valinnanvaraa. Voit luoda saunaan erilaisia kontrasteja valitsemalla lauteet ja paneelit eri sävyillä, tai valita linjakkaan ja pelkistetyn saunan valitsemalla kauttaaltaan samaa sävyä. Myös kiukaissa ja valaistuksessa on erilaisia vaihtoehtoja valittavaksi.

Saunan koot ovat vakiokoossa talomallien pohjien mukaan. Saunaa voidaan myös leventää, mikäli saunasta halutaan kooltaan suurempi. Levennysmahdollisuudet ovat riippuvaisia talomallista ja tilaelementtirakentamisen sallimista rajoista.

Sauna

Saunan lauteet ja paneelit

Lauteita valittaessa on tarjolla monia vaihtoehtoja muodoiltaan, sävyiltään sekä puulaaduiltaan, jotka ovat eroavat ominaisuuksiltaan. Saunan lauteiden muotojen vaihtoehtoja ovat: suoralaude, muotolaude ja luksuslaude. Suoralauteessa on nimensä mukaisesti suorat lauteet ja selkänojat. Muotolauteen erona suoralauteeseen on pyöristetyt lauteet sekä väliritilä lauteiden välissä. Luksuslaude on pehmeä L-mallinen laude. Mikäli sauna on leveydeltään yli 2,3 metriä pitkä, on se mahdollista tehdä vastakkain istuttavin lautein.

Puulaadut eroavat pääasiassa ulkonäön lisäksi hieman kosteudenkestävyydeltään. Lämpökäsitelty puu on tummemman sävyinen ja imee itseensä hieman helpommin kosteutta. Lämpökäsitelty puu kuitenkin ehkäisee paremmin lauteiden vääntyilyä. Parhaiten kosteutta kestää kuusi ja vähiten lämpökäsitelty haapa. Kodin saunan kanssa ei kuitenkaan tarvitse olla niin tarkkana kosteudenkestäävyyden suhteen kuin esimerkiksi mökkisaunan lauteiden. Muurametalojen kotiin sopiikin erittäin hyvin kaikki tarjolla olevat puumateriaalit ja vaikuttavimmat tekijät ovatkin saunan huolto ja käyttö, joten voit huoletta valita kotiisi minkä vain tarjolla olevista puuvaihtoehdoista.

Suoralaude:

 • kuusi
 • haapa
 • lämpöhaapa
 • lämpömänty
 • tervaleppä

Muotolaude:

 • kuusi
 • lämpöhaapa
 • lämpömänty
 • tervaleppä

Luksuslaude:

 • lämpöhaapa
 • lämpömänty
 • tervaleppä

Saunan paneeleita valittaessa on tarjolla kolme eri vaihtoehtoa:

 • kuusi
 • lämpöhaapa
 • tervaleppä

Kiuas ja saunan valaistus

Kiuasta ja sen tehoa valitessa on hyvä huomioida saunan koko sekä kylmien pintojen määrää. Kylmiä pintoja ovat saunan laattapinnat sekä lasiseinät- ja ovet tai muut eristämättömät pinnat. Mitä enemmän saunalla on kokoa tai kylmiä pintoja, sitä enemmän tehoja kiuas vaatii.

Muurametalossa sinulla on valittavana erilaisia kiuasvaihtoehtoja, joihin on mahdollista saada lisätehoa 6kW:sta ylöspäin. Harvia Vega kuuluu vakiona kaikkiin talomalleihimme paitsi Vanamo 98 A-, B- ja D-pohjiin, joihin kuuluu vakiona Harvia The Wall E kiuas. Muut kiuasvaihtoehdot ovat Harvia Forte, Harvia Cilindro PC70 (6,8kW) tai PC90 (9Kw) pilarikiukaat ja Harvia Cilindro PC70XE (7kW) tai PC90XE (9Kw) pilarikiukaat ulkoisella ohjauksella (mahdollinen myös upotuskauluksella). Molemmat Cilindro-mallit sisältävät mustat suojaseinät.

Vakiona Muurametalojen saunaan kuuluu vakiovalaisin saunan lauteiden alla. Halutessasi voit saada saunaasi kuituvalosarjan kattoon tai upotettuna luksuslauteisiin.

Et ole suunnitteluvaiheessa yksin, vaan asiantuntevat työntekijämme auttavat sinua löytämään juuri sinulle sopivan saunan uuteen kotiisi! Halutessasi voit ladata sisustusesitteemme ja valintaoppaan, mistä löydät lisää tietoja Muurametalon saunan ja muiden sisustusvalintojen monipuolisista mahdollisuuksista.

Muurametalot sisustusesite

Klikkaa tämän kappaleen alta ja lataa Muurametalojen sisustusesite. Esitteestä löydät valittavissa olevat pintamateriaalit lattiasta lähtien, seinätapetit ja maalit sekä keittiön kiintokalusteiden runkovärit, ovien värit ja paljon muuta.  KylläEi