Muurametalojen pystytyspäivä - näin talo nousee säältä suojaan muutamassa tunnissa

Tontista tulee rakennustyömaa toden teolla talotoimituspäivänä. Tällöin talo tuodaan tilaelementeissä eli moduuleissa tontille erikoiskuljetuksena. Muutamassa tunnissa talo on pystytetty ja siinä on katolla aluskate.

Pystytyspäivä on juhlapäivä

Pystytyspäivänä tontista tulee oikea rakennustyömaa. Ennen pystytyspäivää tontti on raivattu, sinne on ajettu kantava sorapatja ja rakennettu perustukset uudelle talolle.

Pystytyspäivän koittaessa talo tuodaan rekoilla tontille aamuvarhaisella tilaelementteinä. Nämä tilaelementit nostetaan nosturilla rekkojen kyydistä rakennettujen perustusten päälle. Talon tilaelementit on suojattu toimituksen ajaksi suojamuoveilla, ja noston yhteydessä poistetaan tilaelementtien alla olevat suojamuovit. Jos sää sallii eli ei ole sateen uhkaa, poistetaan myös loput suojamuovit talon ympäriltä. Mikäli sääolosuhteet eivät muovien poistoa salli, niin työt keskeytetään ja niitä jatketaan tarpeeksi pitkän sateettoman jakson koittaessa.

Kun suojamuovit on poistettu, päästään asentamaan katolle kattotuolit, päätyristikot ja aluskate. Tilaelementtien väliin jäävät saumavälit suojataan ensimmäisenä päivänä, ja välit rakennetaan ehyeksi rakenteeksi ennen lattiavalua.

Pystytyspäivän päätteeksi rakennus on säältä suojassa. Muurametalot vastaa talon pystytyksestä, mutta asiakasta pyydetään järjestämään työmaalle jätelava ja vastaamaan sen tyhjentämisestä.

Kuivaketju pitää

Talotoimituksen yhteydessä kaikki vielä asennettavat eristysvillat sekä taloon tulevat kipsi- ja muut rakennuslevyt kuljetetaan talon tilaelementtin sisällä suojattuna. Mahdolliset portaat ja muu puutavara tulevat erillisellä kuljetuksella. Nämä materiaalit suojataan myös asianmukaisesti mm. ilman kiertäminen huomioiden heti purkamisen jälkeen.

Pystytyspäivän päätteeksi talo on valmis mm. vesikaton asennusta varten. Projekti etenee siten että kodin ulkopuoli rakennetaan seuraavaksi valmiiksi, jonka jälkeen aloitetaan sisäpuolen työt.

Miksi Muurametalot?

Muurametalot tunnetaan maalämpötalona. Maalämpö on käyttökustannuksiltaa hyvin edullinen, mutta mys ympäristöystävällinen tapa toteuttaa talon lämmitys.

Meillä on pitkäaikainen kokemus maalämmön asentamisesta ja käytöstä satoihin Muurametaloihin. Maalämpö lattialämmityksellä kuuluukin vakiotoimitukseemme.

Talosi rakennetaan tehtaalla, kuivissa olosuhteissa suojassa sateelta, myrskyiltä ja tuulelta. Talotoimituspäivänä talo toimitetaan 2-5 eri palassa erikoiskuljetuksena tontille, jossa se pystytetään välittömästi. Talo nousee harjakorkeuteen ja on säältä suojassa neljässä tunnissa, heti ensimmäisenä päivänä.

Muurametalot rakennetaan lämpimän, tuulettuvan alapohjan päälle. Alapohja on ilmatiivis, sen suhteellinen kosteus ei nouse ja koneellinen ilmanvaihto pitää huolen, että radonkaasut pysyvät pois sisäilmasta.

Näin ollen Muurametalot on sekä turvallinen rakentaa, että asua. Lue lisää alapohjarakenteestamme täältä.

Kolme kuukautta ja olet kotona!

Muurametalojen talopaketit valmistuvat kolmessa kuukaudessa. Tilaa talokirja kotiisi ja tutustu talomalleihin!

Tilaa Ilmainen talokirja


    muuttovalmiit talopaketit, talokirja