Muuttovalmis talo nuorelle parille kolmessa kuukaudessa

Kun Markus Nilssonin ja Ida Mäkisen vanha omakotitalo alkoi käymään käyttötarkoituksiin liian pieneksi, tuli nuorelle parille tarve alkaa miettiä seuraavaa asumisratkaisuaan.

Läheisten kannustus omakotitalon rakentamiseen ja aiheeseen tutustumiseen saivat parin ottamaan neuvosta vaarin. Nykyisellä tontilla oli Nilssonin lapsuuden koti, ja tunnearvo tonttia kohden eli yhä vahvana. Tämän pohjalta ajatus uuden talon rakentamisesta sai myös nuoressa parissa aidon kiinnostuksen heräämään. Uusi talo haluttiin nopeasti, jonka jälkeen ajatus muuttovalmiista talopaketista sai alkunsa. Vaihtoehtojen vertailun jälkeen uuden kodin rakentaminen tuntui kaikista järkevimmältä ratkaisulta.

Sopiva talomalli löytyi ilman pohjanmuutoksia

Projekti alkoi aiheeseen perehtymällä. Markus ja Ida selailivat talokirjoja ja tutustuivat eri talopaketteihin. Muurametalojen mallistosta löytynyt Kotiranta 142 -talomalli pisti erityisesti nuoren parin silmään. Pienen harkinnan jälkeen oikea talomalli oli löytynyt.

”Halusimme maaseutuidylliimme sopivan omakotitalon, ja Kotiranta osui saman tien kuvastossa silmään. Tilankäyttö Kotiranta talomallissa oli meidän tarpeisiimme juuri onnistunut, jolloin pohjaa ei tarvinnut muokata ollenkaan.” Kertoo Nilsson.

”Lopullinen kauppa syntyi, kun asiakaspalvelu toimi ahkerasti ja kahvipöydässä Olavin kanssa saatiin viimeinenkin innostus lähteä ajamaan omaa taloprojektia todelliseksi.” lisää Mäkinen.

Muuttovalmiin talon olohuone

Projekti eteni aikataulussaan olosuhteista huolimatta

Nilssonin kesäloman alkaessa kesällä 2021, alkoi vanhan talon purku ja maatyöt. Purku onnistui hyvin ja talopakettitoimituksen odotus alkoi.

Lokakuussa 2021 oli aika Kotirannan pystytykselle. Talon pystytyksen aikaan oli runsas vesisade, jota pari muistelee kauhistellen. ”Pystytys porukka oli aivan rautaa! Vaikka sää oli aivan kauhea, niin talo saatiin pystyyn kelistä piittaamatta turvallisesti.” Ida muistelee.

Rakentajapariskunnan oli helppo seurata projektin etenemistä lyhyen välimatkan ansiosta. Muurametalojen rakentaessa taloa, pariskunta pääsi hoitamaan muita projekteja helposti rakennusurakan aikana.

 

Muuttovalmiin olohuone2

Tietoa ei voi ikinä olla liikaa

Markus ja Ida olivat innoissaan, kun pääsivät jokaisessa projektin vaiheessa katsomaan taloaan sisältä asti. ”Sisustusvaiheessakin pääsi sisälle aina katsomaan ja tutustumaan projektin vaiheisiin. Tämä auttoi näkemään käytännön puolta, miten asiat oikeasti tapahtuivat projektin aikana.”

Tuleville rakentajille Nilsson ja Mäkinen muistuttavat, ettei tietoa voi koskaan olla liikaa. ”Uskaltakaa kysyä. Se ei maksa mitään ja sillä saa valtavasti uutta sekä tarvittavaa tietoa. Kannattaa myös luottaa itseensä. Meilläkään ei ollut mitään kokemusta rakennuslupien hankkimisesta tai mistään tämmöisestä. Jos se onnistuu meiltäkin, se onnistuu myös muilla.” pari linjaa.

Nuori pari oli tyytyväinen Muurametalojen laajaan vakiotoimitukseen ja kehuvatkin sitä ensikertaa rakentaville. ”Muuttovalmis talopaketti sopii juuri ensimmäistä kotia rakentaville hyvin laajan toimitussisällön ja helppouden ansiosta.”

Vuosi 2021 oli nuorelle parille vaihderikas, mutta palkitseva. Kaikki vaivannäkö ja perehtyminen oli lopulta kaiken sen arvoista. Nuori pari muutti uuteen muurametaloon 14. tammikuuta 2022. Nyt Markus Nilssonilla ja Ida Mäkisellä on koti, josta he ovat aidosti ylpeitä.

Kuvia kohteesta

TEILLEKIN UUSI KOTI?

Kattavasta talomallistostamme löytyy ratkaisu niin yksin asujille, pariskunnille, pienille kuin isommillekin perheille. Tutustu talomallistoomme ja ihastu!

Valikko