Muuttovalmis talo nuorelle perheelle kolmessa kuukaudessa

Varsinais-Suomessa Ruskon kunnan ilmoittaessa uusista tonteista lapsiystävälliseltä alueelta, eivät  Saara Sorjasaari ja Markus Wester pitkään empineet: molemmat ovat alueella viettäneet nuoruutensa ja matka Turkuun ei ole pitkä, ja kun silloinen asunto alkoi käydä ahtaaksi perheen kasvaessa, alkoi ajatus uudesta kodista kyteä voimakkaasti.

Koska perheessä on kaksi lasta, joista toinen vielä selvästi alle kouluikäinen, eivät Sorjasaari ja Wester miettineet muita kuin muuttovalmiita taloja uudelle tontilleen. ”Autotallin halusimme tehdä itse, autot ovat rakas harrastus ja halusimme autotallistamme reilun kokoisen säilytys- ja harrastetilan. Vaikka osaamista olisi löytynyt myös talon rakentamiseen, halusimme nauttia myös taaperoajasta perheenä,” kertovat ylpeät vanhemmat ja uuden kodin omistajat.

Muuttovalmiin talopaketin pintamateriaalivalinnat

Sorjasaari ja Wester käyttivät jokaisessa huoneessa tehostetapettia tuomaan ilmettä ja raikastamaan sisätiloja entisestään. Tapetit ovat kuitenkin hillittyjä, ne sointuvat hyvin talon muihin pintamateriaaleihin ja tekevät talosta avaran ja valoisan.

”Olohuoneessa on itseasiassa television takana sama tapetti kuin vanhemman lapsen huoneessa, mutta olohuoneen tapetti on vaaleampi. Lapsen huoneessa tapetissa on sama kuvio, mutta syvemmät värit ja enemmän kontrasteja,” huomauttaa Sorjasaari.

Kodin pintamateriaalit löytyivät vaivatta, sillä pariskunnalla oli selvä visio talon ilmeen suhteen. Keittiön kiintokalusteiden ja työtasojen kuosit vaihtuivat muutaman kerran, ja vielä ennen kiintokalusteiden asentamista Sorjasaari ei tarkkaan muistanut mitä valintoja hän oli miehensä kanssa tehnyt esimerkiksi keittiön oviin. ”Odotusaika oli viimeisimmillään ja mielessä pyöri niin moni muukin asia, että en aina tahtonut muistaa mitä oli minnekin valittu. Mutta kun sisustusporukka aloitti sisustamiset, huolet hävisivät,” Sorjasaari kertoo nauraen.

Perheeseen kuuluu myös kaksi koiraa, jotka iloisesti tepastavat ympäri taloa. Kodinhoitohuoneen laattalattia on hieman liukas heidän tassujensa alla, mutta muutoin talossa oleva laminaatti pitää hyvin ja kestää hienosti koirienkin tassuja ja kynsiä.

Talomallin valinta

Kuusama-135 valikoitui perheen talomalliksi pienen pohdinnan jälkeen. ”Mietimme ensin isompaa taloa, mutta Kuusamassa ihastutti tehokkaat neliöt ja tontillemme sopiva huonejako. ”Emme kuitenkaan halunneet rakentaa neliöitä pelkästään tilan takia, vaan tilankäytön tuli olla perusteltua. Nyt meillä on loistavan kokoiset oleskelutilat ja makuuhuoneet niin vanhemmille kuin lapsille, mutta myös hyvin toimiva yhdistetty vieras- ja työhuone – pesutiloja unohtamatta,” kertoo Wester.

Saunaa on Sorjasaaren ja Westerin kodissa levennetty vakiotoimituksen saunaa leveämmäksi, ja pesuhuoneeseen asennettiin yhden suihkun sijaan kaksi suihkua. ”Aluksi mietimme että otamme olohuoneeseen vain takkavarauksen ja ostamme takan myöhemmin, mutta onneksi tulimme järkiimme ja otimme heti samaan yhteyteen tämän Uuniseppien takan,” hän jatkaa. ”Takka jakaa hienosti olohuonetta eteisestä ja keittiöstä omaksi tilakseen,” lisää Sorjasaari.

Keittiö, Muurametalot

"Projekti meni käsittämättömän kivuttomasti"

Molemmat perheen vanhemmista ovat erittäin tyytyväisiä uuteen kotiinsa, ja ovat saaneet ihailevia kommentteja myös lähipiiristään. Lisäksi asunnossa loppuvuonna 2018 pidetty talonäytös keräsi suuren joukon omasta, uudesta kodista unelmoivia perheitä ja pariskuntia tutustumaan Sorjasaaren ja Westerin kotiin sekä Muurametalojen talotoimitukseen.

”Kaikki meni tosi hyvin alusta asti. Myyjämme Jussi Siukola auttoi paljon alussa kun oli suunnittelutyötä ja budjetin laadintaa, ja etenkin pintamateriaalit taloon asentanut sisustusporukka ansaitsee ison kiitoksen. Aina kun tuli jotain vastaan, jossa he kokivat tarpeelliseksi kysyä meidän mielipidettämme, he soittivat meille ja varmistivat, että asennukset tehdään meidän mielemme mukaisesti.

”Ainoa oikeastaan mitä tekisimme toisin liittyy saunaamme. Saunaa leventäessämme sähkökuvissa jäi saunan kuituvalot päivittämättä lauteen levyisiksi. Muutoin yhteistyö niin myyjän, sisustussuunnittelijan kuin asennusporukan kanssa meni hienosti. Talo rakentui aikataulussa ja jälki on ensiluokkaista. Suosittelemme lämpimästi Muurametalojen muuttovalmista talopakettia perheille, jotka haluavat rakennuttaa itselleen uuden omakotitalon ilman turhaa häsläämistä.”

Talotoimituksen jälkeen ja ennen talon sisätöiden viimeistelyä Sorjasaari ja Wester istuttivat siirtonurmikon pihaan ja pensasaidan tontin ja liikennekaistan väliin. Näin he pääsevät keväällä lumien sulettua rakentamaan takaterassia, johon he ovat kovina saunojina suunnitteleet myös paljua.

MUURAMETALOILTA LÖYTYY RATKAISU PIENIIN SEKÄ SUURIIN TARPEISIIN

Kattavasta talomallistostamme löytyy ratkaisu niin yksin asujille, pariskunnille, pienille kuin isommillekin perheille. Tutustu talomallistoomme ja ihastu!

Kuvagalleria

Asiakastarinat

Tyylikäs muuttovalmis talopaketti asiakkaan omilla valinnoilla

Jussin ja Leenan omakotihaaveet toteutuivat järven rannalle

Muuttovalmiin olohuone2

Muuttovalmiin talon rakentaminen nuorelle parille kolmessa kuukaudessa

Omakotitalo nelihenkiselle perheelle

Muuttovalmis talopaketti tuttuun naapurustoon

Omakotitalo maaseudun rauhassa Pirkanmaan laitamilla

Kokemuksia talopaketin rakentamisesta toiselle paikkakunnalle

Pieni talopaketti lapsiperheelle

Omakotitalo pienelle tontille

”Ainolanranta-100 talomallin pohja ja myyjä vakuuttivat”

1,5-kerroksen Kotiranta-talopaketti perheelle

Olohuone, Muurametalot

Lampisten uusi koti on täynnä valoa ja tilaa

Talpaketit korkealla sisäkatolla

Kolmen lapsen perheen ensimmäinen omakotitalo

Hyvien kokemuksien myötä toista kertaa rakentamaan

”Muurametalot oli budjettivarma ratkaisu”

Muuttovalmis talo Lappajärvelle

talopaketti-terassi-kanerva-D

Valmistaloprojekti, jossa ”kaikki meni paremmin kuin odotettiin”

keittio-perheelle-pohjaratkaisu-artikkelikuva

Sypressissä on perheellä tilaa kasvaa

Talopaketti perheelle

Kokemuksia talopaketin rakentamisesta

”Toimitusaika ja kokonaispaketti hintoineen osui juuri kohdilleen. Talomalliksi valikoitui huoneistoalaltaan 96 neliöinen Kanerva”

talopaketit, kokemuksia rakentamisesta

”Rakentaminen meni sovitun mukaisesti”

Mitä talon purkamisessa pitää ottaa huomioon? Miten uusi talo rakennetaan puretun talon tilalle? Tutustu asiakastarinaan ja poimi vinkit oman rakennusprojektisi suunnittelun tueksi.

Kokemuksia_talopaketeista

”Selkeä ja helppo projekti”

Tutustu asiakastarinan kautta, miten talon rakentaminen etenee vaihe vaiheelta.

Muuttovalmis talopaketti

”Erinomainen valinta ensimmäiseksi omaksi kodiksi”

Sami ja Taija rakensivat ensiasunnokseen Muurametalojen valmistalon.

talopaketit, kokemuksia

”Kustannukset ja muuttopäivä oli tiedossa heti alusta asti”

Kokemuksia avaimet käteen -periaatteella toteutetusta Muurametalosta

”Tämä oli lapsiperheelle helppo ja nopea tapa rakentaa uusi talo”

”Tämä oli lapsiperheelle helppo ja nopea tapa rakentaa uusi talo”

”Muurametalojen edistyksellinen alapohjaratkaisu vakuutti”

”Minulle oli tärkeää, että talo rakennetaan kuivissa tehdasolosuhteissa”

”Minulle oli tärkeää, että talo rakennetaan kuivissa tehdasolosuhteissa”

Mitä tapahtuu ennen rakentamista?

Valmistaloa rakennettaessa asiakkaan tehtävät painottuvat varsinaista rakentamista edeltävään aikaan. Kysyimme rakentajapariskunnalta, minkälaisia asioita tässä vaiheessa rakennusprojektia on tullut eteen ja minkälaisia vinkkejä ja ohjeita antaisitte muille rakentamisesta kiinnostuneille henkilöille.

Kiireinen yrittäjäpariskunta toteutti talohaaveensa Muurametalojen kanssa

9-vuotta Muurametalossa

9 vuotta Muurametalossa

Pynnösten talo Säynätsalossa.

Alasen perheen unelmien koti

Alasen perhe rakensi unelmiensa talon

Anu Kujalan mielestä valmistalon rakentaminen on helppoa ja vaivatonta

Anu Kujala oli seuraamassa talon pystytystä. Tutustu Anun mietteisiin talon rakentamisesta.

Talopaketti, kokemuksia

Paras ratkaisu juuri minulle!

Markku Kärppä, Sipoo

Eläkekoti perintötontille

Matti ja Maria Koskinen, Espoo

Nuoren parin haave toteutui!

Roosan ja Tomin talo, Laukaa

Asiakastarina - Sepposet

Juuri meille räätälöity koti!

Inga ja Hannu Sepponen

Asiakastarina - Rannat

Vuorela – talo Vantaa – VIDEO

Pia ja Martin Rannan talo, Vantaa

Asiakastarina Mäntyniemi

Mäntyniemi M-161 -Lappeenranta

Lappeenrannassa asustava Hanna ja Antti Hyvärisen perhe rakensi jo toisen Muurametalonsa kasvavan perheensä tarpeisiin.