Muuttovalmis talopaketti tuttuun naapurustoon

Lahtisten perhe muutti tämän vuoden alkupuolella uuteen Muurametaloonsa Jämsässä. Perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi 10-vuotias tytär sekä 1-vuotias Ukko-koira. Arki sujuu töiden lisäksi urheillessa ja kotona niin ulkona kuin sisällä puuhaillessa. Perheen tytär viihtyy kavereidensa kanssa kotipihalla, jossa tekemistä riittää.

Kun uuden kodin hankkiminen tuli ajankohtaseksi, katselivat Lahtiset niin valmiita taloja kuin myös talopaketteja. Lopulta he päätyivät itse rakennuttamaan uuden kodin.

”Ensin katselimme myytäviä taloja koska ajattelimme, että tieto/taitomme ei riitä uuden rakentamiseen. Projektina se tuntui haastavalta ja raskaalta. Tulimme kuitenkin sattumien kautta siihen päätökseen, että uusi on ainut vaihtoehto, kunhan vanha kotimme on myyty.”

”Rakentamista suunnittelimme ja haaveilimme pari vuotta, tontti ostettiin jo 2018. Entisen kodin myymistä odotellessa haaveet tarkentuivat ja meillä oli varsin selkeät raamit siitä mitä toivomme uudelta kodilta sekä joitain asioita joista varovasti haaveilimme.”

MIKSI MUURAMETALOT?

Lahtiset lähtivät etsimään netistä muuttovalmiin talopaketin tarjoajia. He vertailivat talopakettien tarjoajia toisiinsa ja keskittyivät vertailussa muuttovalmiiden talopakettien saatavuuteen, arvosteluihin asioiden hoitamisesta sekä lisäksi vielä sisältöihin ja hintojen näkyvyyteen. Lopulta he päätyvät Muurametalojen tarjoamaan kokonaisuuteen.

”Muuttovalmius, sisältö ja nopea vastaus yhteydenottopyyntöön. Olavin aktiivinen ja asiantuneteva ote asiaan. Teimme nopean päätöksen.”

Taloprojekti lähti vauhdilla käyntiin yhdessä talomyyjämme Olavin kanssa.

”Olimme jättäneet yhteydenottopyyntöjä muutamaan talofirmaan, Olavi soitti meille ja siitä neuvottelut lähtivät vauhdilla eteen päin. Olavi tuli käymään meillä ja katsoimme tonttia ja teimme suunnitelman ja talokaupat. Meillä oli tunne, että projektimme on hyvissä käsissä.”

Talomalliksi valikoitui Kuusama 135 hieman muokatulla C-pohjalla.

”Pohja miellytti ja kun saatiin muokattua pienin makuuhuone vaatehuoneeksi sekä sitä myötä keittiö laajemmaksi.”

Taloprojektin eteneminen

Oman kodin rakennuttaminen voi tuntua haastavalta ajatukselta ja aiheuttaa pieniä epäilyksiä siitä riittävätkö omat taidot siihen. Näin oli myös Lahtisten tapauksessa, mutta lopulta projekti eteni kuitenkin mallikkaasti eikä kaikkea aina tarvitsekaan itse tietää!

”Pelkona oli, että taitomme ei riitä ja ei aina riittänytkään, mutta saimme apua sukulaisilta, vastaavalta mestarilta sekä Muurametaloilta autettiin aina kun oli tarvetta. Apua saimme aina nopeasti Muurametaloilta, Olavi, työpäällikkö Samuli Kuusjärvi ovat rautaisia ammattilaisia, joilla on sydän paikallaan. Heikin pystytysporukka, Teemun sähkö/lvi porukka sekä Lassen sisustusporukka, tekivät erittäin hyvää työtä. Ei ollut tarvetta vahtia ja vaatia korjauksia. Sisustusvalinnoissa olimme nopeita, Pian luona olimme 3h ja koti oli suunniteltu, se ehkä hirvitti jälkeenpäin. Suuntaviivat oli toki mietitty ja värimaailma oli tiedossa etukäteen.”

”Saimme todeta, että asiat selvisivät kysymällä ja Muurametalojen toiminta sekä työporukat olivat hyviä. Vastaava mestarimme totesi talon luovutuspäivänä, että rakennusprosessi on ollut poikkeuksellisen kivuton ja sujuva. Yhteistyö ollut hyvää koko ajan.”

Muut talopakettiin liittyvät asiat

Omaa uutta kotia rakentaessa on huomioitava myös asioita varsinaisen talon lisäksi. Tämän myös Lahtiset tiesivät ja eivät kokeneet ongelmia niiden kanssa.

”Monenlaista tuli vastaan paperiasioissa ja talonpaikan merkkaamisessa ym., mutta nämä olivat ensikertalaisen haasteita ja yrittämisen ja erehdyksen kautta asiat selvisi aina lopulta hyvin. Lupaprosessi oli varsin sujuva Jämsän kaupungin puolesta. Muurametalot palveli meitä hyvin ja hyvässä hengessä asiat hoitui koko ajan.”

”Maanrakennus sujui myös tutun toimijan kanssa jouhevasti, aikataulut ja pihan suunnittelua tehtiin samalla ammattilaisten kanssa. Tontti on kallioinen, räjäytyksen myötä syntyneet kivet hyödynnettiin kaikki pihaan. Naapurit olivat hengessä mukana koko ajan. Olemme asuneet pitkään samalla kadulla, joten naapurit ovat tuttuja.”

Muurametalojen kokonaisuus

Lahtiset olivat erittäin tyytyväisiä Muurametalojen tarjoamaan toimitukseen. Autotallin osalta oltaisiin voitu tuoda vielä selkeämmin esille, mikä kuuluu tilaajan hoidettavaksi. Lahtiset kokivat kuitenkin Muurametalojen kokonaisuuden olleen täyden kympin arvoinen suoritus! Erityiskiitosta ammattitaidostaan sai myös timpuri Tommi sekä sähkömies Jukka, joka ”teki kuin itselleen”!

”Haluamme sanoa, että kaiken onnistuminen on osaavien ammattilaisten ansiota josta olemme kiitollisia! ”

Lahtiset kokivat voivansa ehdottomasti suositella Muurametalojen toimitusta!

”Muurametalot palveli meitä hyvin ja hyvässä hengessä asiat hoituivat koko ajan”

”Kokonaisuudessaan, yksilöllinen, nopea ja sydämellinen palvelu”

Kuvia kohteesta

RAKENNETAAN YHDESSÄ SINULLE SOPIVA KOKONAISUUS!

Tutustu talomalleihimme tai jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun yhteydessä.

Tilaa ilmainen talokirja