kokemuksia valmiskodista

Muuttovalmis talopaketti Espooseen

”Unelmien omakotitalo perintötontille”

Matti ja Maria Koskinen olivat viettäneet useita kesälomia perintötontilla sijaitsevassa vanhassa kesämökissään. Kehä kolmosen tietämillä sijaitseva viihtyisä asuinalue oli vuosien mittaan alkanut täyttyä rakentajista ja uusista hienoista omakotitaloista. Myös Matin ja Marian mielessä oli pyörinyt ajatus rakentamisesta. Vuosien mittaan ajatus rakentamisesta vahvistui, ja lopulta pariskunta haki tontilleen poikkeuslupaa. Päätös oli positiivinen. Rakentaminen oli virallisesti alkanut.

Ensimmäistä kertaa rakentamassa

Pariskunnalla ei ollut aikaisempaa kokemusta rakentamisesta. Tietoa rakentamisesta ja eri vaihtoehdoista etsittiin netistä. Suunnittelun alkumetreillä Matti ja Maria kävivät usean eri talomyyjän juttusilla. Muurametalojen alue-edustajan Matti Rautakosken asiallinen ja neuvottelukykyinen toimintatapa vakuutti pariskunnan.

Matti Koskisen mukaan asiat selvitettiin perusteellisesti ja ymmärrettävästi. ”Sain selkeän käsityksen, miten rakentaminen kokonaisuudessaan etenee. Tuli sellainen tunne, että kaveri osaa hommansa ja on valmis auttamaan rakentamiseen liittyvissä asioissa”

Myös Muurametalojen tarjoama talomalli oli juuri sopiva asiakkaan tarpeisiin. Pariskunta halusi talon muuttovalmiina toimituksena, jolloin heidän ei itse tarvinnut ahkeroida työmaalla. Sisustusvalinnat tehtiin yhdessä Muurametalojen kanssa. ”Muurametalojen ratkaisu, toimintatapa ja hinta sopivat juuri meidän tarpeisiin. Tarjottu ratkaisu oli täydellinen meille”, kommentoi Matti Koskinen

Rakentaminen on helppoa, kun yhteistyö toimii

Kun asiakas on ensimäistä kertaa rakentamassa, alue-edustajan rooli rakentamisessa korostuu. Koskisten mukaan koko rakennusprojekti on iso ja monimutkainen asia. Kaikkien asioiden pitää onnistua. Jos joku asia myöhästyy, se vaikuttaa heti koko projektiin.

”Saimme Muurametalojen alue-edustajan avulla koottua rakennusprojektin ympärille todella hyvän tiimin, joka koostui vastaavasta rakennusmestarista, suunnittelijasta sekä maaurakoitsijasta. Koko porukka puhalsi yhteen hiileen. Informaatio kulki hyvin ja projekti liikkui sulavasti eteenpäin.”

Valmista aikataulussa

Maatöiden, lupahakemusten sekä perustustöiden jälkeen tontille alkoi nousta Koskisten uusi talo. Pystytys eteni aikataulussa ja talo saatiin säältä suojaan heti ensimmäisen päivän aikana. Pariskunta oli itse paikalla seuraamassa, miten talon rakentaminen eteni. ”Talon rakentaminen liikkui jouhevasti eteenpäin. Informaatio kulki hyvin ja kaikki olivat koko ajan kartalla siitä, miten projekti etenee”.

Lopulta tontilla komeili uusi talo. Pariskunta pääsi muuttamaan taloon aikataulussa. Matti Koskisen mukaan Muurametalojen palvelu oli koko projektin ajan korkealla tasolla ja homma sujui mallikkaasti. ”Kun päästiin muuttamaan taloon, niin fiilikset olivat hyvät. Koko projekti kaiken kaikkiaan meni niin hienosti, ettei voi olla muuta kuin tyytyväinen.”

Koskisen pariskunnan vinkit tuleville rakentajille

Koskisen pariskunta haluaa auttaa uusia rakentajia toteuttamaan haaveensa. Kysyimme, millaisia asioita rakentamisen missäkin vaiheessa on hyvä ottaa huomioon ja mitä onnistuminen projektissa edellyttää.

Millaisia asioita rakentamisen alkutaipaleella on hyvä ottaa huomioon?

Kohdista katseesi kokonaisuuteen. Älä mieti liikaa yksittäisiä asioita, kuten tonttia tai talomallia, vaan pyri rakentamaan kokonaiskäsitys siitä, miten nämä kaikki asiat linkittyvät koko tavoitteeseen. Projekti tarvitsee ympärilleen tehokkaan ja toimivan tiimin, jolla varmistetaan informaation kulku ja onnistuminen. Meidän tapauksessa Muurametalojen alue-edustajalla oli hyvät verkostot ja saimme koottua luotettavan ja asiantuntevan porukan.

Mistä saa tarvittavan tiedon projektin tueksi?

Vaikka netti on pullollaan tietoa, tärkeämpää on se, että ympärilläsi on asiantuntijoita, jotka haluavat aidosti auttaa sinua projektin kaikissa vaiheissa. On tärkeää, että vastaava mestari, talotehdas, suunnittelijat sekä maaurakoitsija auttavat sinua mielellään kaikissa kysymyksissä.

Millaisista kustannuksista puhutaan, kun talo rakennetaan haja-asutusalueella sijaitsevalle tontille ja miten varmistetaan, että hinta pysyy sovitussa?

Selvitä verkostoista, millaisia toimenpiteitä tontilla pitää tehdä ja tee selkeä tarjouspyyntö. Meillä maatöiden ja liittymien hinnaksi muodostui noin 50 000 €. Se sisälsi kaiken tarvittavan, kuten paalutukset, perustan kaivamiset, tien teon, kaivannot, vesijohtokytkennät, maa-ainekset ja pihan siistimisen. Urakoitsijan hinta oli selkeä ja se pysyi sovitussa.

Entä muut kustannukset? Mitä on hyvä ottaa huomioon?

Vastaavan mestarin sekä suunnittelijan palkkiot olivat myös selkeät. Niissä ei tullut yllätyksiä ja kaikki pysyivät sovituissa hinnoissa. Kokonaisuudessaan puhutaan noin 5000 € kuluerästä. Näiden lisäksi tulee vielä kustannuksia rakennusviranomaisten kanssa toteutettavasta paperityöstä, maaperätutkimuksesta sekä vesi- ja viemäriliittymistä. Meidän tapauksessa näihin meni yhteensä noin 5000 €, mikä hieman yllätti meidät.

Mitä talon rakentaminen teidän tapauksessa maksoi?

Muuttovalmiin talopaketin hinta pysyi sovitussa. Siihen ei tullut mitään yllätyksiä. Se sisälsi maalämmön sekä perustukset, jolloin niistä ei tarvinnut kantaa erikseen huolta. Jos kaikki kustannukset lasketaan yhteen, talomme hinnaksi muodostui 253 615 €, josta muuttovalmiin talopaketin osuus lisävalintojen kanssa oli 179 500 €.

Haaveiletko rakentamisesta? Tilaa talokirja ja tutustu mallistoomme

Tutustu projektiin kuvina

Asiakastarinat

Tyylikäs muuttovalmis talopaketti asiakkaan omilla valinnoilla

Jussin ja Leenan omakotihaaveet toteutuivat järven rannalle

Muuttovalmiin olohuone2

Muuttovalmiin talon rakentaminen nuorelle parille kolmessa kuukaudessa

Omakotitalo nelihenkiselle perheelle

Muuttovalmis talopaketti tuttuun naapurustoon

Omakotitalo maaseudun rauhassa Pirkanmaan laitamilla

Kokemuksia talopaketin rakentamisesta toiselle paikkakunnalle

Pieni talopaketti lapsiperheelle

Omakotitalo pienelle tontille

”Ainolanranta-100 talomallin pohja ja myyjä vakuuttivat”

1,5-kerroksen Kotiranta-talopaketti perheelle

Muuttovalmis talo nuorelle perheelle kolmessa kuukaudessa

Olohuone, Muurametalot

Lampisten uusi koti on täynnä valoa ja tilaa

Talpaketit korkealla sisäkatolla

Kolmen lapsen perheen ensimmäinen omakotitalo

Hyvien kokemuksien myötä toista kertaa rakentamaan

”Muurametalot oli budjettivarma ratkaisu”

Muuttovalmis talo Lappajärvelle

talopaketti-terassi-kanerva-D

Valmistaloprojekti, jossa ”kaikki meni paremmin kuin odotettiin”

keittio-perheelle-pohjaratkaisu-artikkelikuva

Sypressissä on perheellä tilaa kasvaa

Talopaketti perheelle

Kokemuksia talopaketin rakentamisesta

”Toimitusaika ja kokonaispaketti hintoineen osui juuri kohdilleen. Talomalliksi valikoitui huoneistoalaltaan 96 neliöinen Kanerva”

talopaketit, kokemuksia rakentamisesta

”Rakentaminen meni sovitun mukaisesti”

Mitä talon purkamisessa pitää ottaa huomioon? Miten uusi talo rakennetaan puretun talon tilalle? Tutustu asiakastarinaan ja poimi vinkit oman rakennusprojektisi suunnittelun tueksi.

Kokemuksia_talopaketeista

”Selkeä ja helppo projekti”

Tutustu asiakastarinan kautta, miten talon rakentaminen etenee vaihe vaiheelta.

Muuttovalmis talopaketti

”Erinomainen valinta ensimmäiseksi omaksi kodiksi”

Sami ja Taija rakensivat ensiasunnokseen Muurametalojen valmistalon.

talopaketit, kokemuksia

”Kustannukset ja muuttopäivä oli tiedossa heti alusta asti”

Kokemuksia avaimet käteen -periaatteella toteutetusta Muurametalosta

”Tämä oli lapsiperheelle helppo ja nopea tapa rakentaa uusi talo”

”Tämä oli lapsiperheelle helppo ja nopea tapa rakentaa uusi talo”

”Muurametalojen edistyksellinen alapohjaratkaisu vakuutti”

”Minulle oli tärkeää, että talo rakennetaan kuivissa tehdasolosuhteissa”

”Minulle oli tärkeää, että talo rakennetaan kuivissa tehdasolosuhteissa”

Mitä tapahtuu ennen rakentamista?

Valmistaloa rakennettaessa asiakkaan tehtävät painottuvat varsinaista rakentamista edeltävään aikaan. Kysyimme rakentajapariskunnalta, minkälaisia asioita tässä vaiheessa rakennusprojektia on tullut eteen ja minkälaisia vinkkejä ja ohjeita antaisitte muille rakentamisesta kiinnostuneille henkilöille.

Kiireinen yrittäjäpariskunta toteutti talohaaveensa Muurametalojen kanssa

9-vuotta Muurametalossa

9 vuotta Muurametalossa

Pynnösten talo Säynätsalossa.

Alasen perheen unelmien koti

Alasen perhe rakensi unelmiensa talon

Anu Kujalan mielestä valmistalon rakentaminen on helppoa ja vaivatonta

Anu Kujala oli seuraamassa talon pystytystä. Tutustu Anun mietteisiin talon rakentamisesta.

Talopaketti, kokemuksia

Paras ratkaisu juuri minulle!

Markku Kärppä, Sipoo

Nuoren parin haave toteutui!

Roosan ja Tomin talo, Laukaa

Asiakastarina - Sepposet

Juuri meille räätälöity koti!

Inga ja Hannu Sepponen

Asiakastarina - Rannat

Vuorela – talo Vantaa – VIDEO

Pia ja Martin Rannan talo, Vantaa

Asiakastarina Mäntyniemi

Mäntyniemi M-161 -Lappeenranta

Lappeenrannassa asustava Hanna ja Antti Hyvärisen perhe rakensi jo toisen Muurametalonsa kasvavan perheensä tarpeisiin.

Valikko