Omakotitalo maaseudun rauhassa Pirkanmaan laitamilla

Mikko ja Maria ovat pariskunta, joidenka lisäksi perheeseen kuuluu 16-vuotias nuori mies. He päätyivät toteuttamaan ensimmäisen yhteisen kotinsa uudisrakennuksena sen jälkeen, kun saivat hankittua täydellisen tontin eikä markkinoilla ollut tarjolla valmiita ja mielekkäitä taloja.

”Tontti, jota ei varsinaisesti nyt siis edes etsitty, oli ollut Mikolla joskus aiemmin haaveena upean joenrantasijaintinsa vuoksi. Kun tontin myynti-ilmoitus sattumalta osui silmiimme, tehtiin hetimiten tarjous ja kauppakin syntyi piakkoin keväällä 2019. Siitä eteenpäin lähdettiin selvittelemään sopivia talotoimittajia, talomalleja ja käytiin muutamissa kohde-esittelyissä. Pienellä paikkakunnalla, ei ollut isoa asuntomarkkinaa, ja toisaalta kriteerit kodin sijainnin suhteen olivat tiukat. Oli löydyttävä ns. meille täydellinen paikka.”

Miksi Muurametalot?

Eri talotoimittajien vertailun jälkeen, Maria ja Mikko päätyivät Muurametalojen tarjoamaan kokonaisuuteen.

”Pääosin teimme valinnan muutaman talotoimittajan kesken. Näissä eniten vaikutti sopivat pohjaratkaisut ja asiakaspalvelu, jossa meitä ja toiveitamme kuunneltiin.”

”Eri talotoimittajia vertaillessa mieleen jäi erityisesti sopivat pohjaratkaisut, houkutteleva rakennustapa ja hyvät palautteet esim. nettikirjoitteluissa. Kanerva vastasi pohjaratkaisultaan ja kooltaan muutamin muutoksin juuri sitä mitä haimme. Suuri vaikutus oli myös lyhyellä rakennusajalla ja teknisillä ratkaisuilla, kuten lämmin tuulettuva alapohja. Hintaan kuuluva maalämpö oli myös houkutustekijä, vaikka siihen emme lopulta päätyneetkään talon pienen koon vuoksi.”

Ensikertalainen voi rakentaa

Marialla ja Mikolla ei ollut aikaisempaa kokemusta rakennuttamisesta. He eivät silti kokeneet pelkoa ryhtyä projektiin, vaikka oli paljon uusia asioita opeteltavaksi ja huomioitavaksi. Projekti sujui kuitenkin kokonaisuudessaan hyvin, vaikka kokonaan ilman pieniä epäselvyyksiltä ei selvitty.

”Ei varsinaisesti pelkoja ollut, mutta koska rakentaminen oli molemmille uutta, oli tietenkin paljon uusia juttuja opeteltavaksi ja huomioitavaksi. Talomalli oli lähes alusta asti selvä valinta. Sisustusvalinnat menivät myös nappiin, mutta niissä oltaisiin voitu tiettyjä asioita viedä vielä pidemmällekin, muutamia asioita jäi toteutumatta.”

”Ensikertalaiselle paremmin jäsennelty aikataulu projektin eri toimintojen osalta olisi ollut iso apu. Onneksi Samuli ja oma vastaava mestari toki olivat hyvänä apuna, mutta joka asiaa ei heiltäkään voinut aina kysyä.”

Mitä töitä oli itse tehtävä tontilla?

Valmistaloprojektiin sisältyy myös hieman itse tehtäviä töitä tontilla.

”Tontin siivoilut ja tavaroiden järjestelyt tietenkin oli arkipäivää. Lisäksi sokkelin patolevyt, alapohjan eristeet, maalaustöitä mm. terassien osalta jne. Talotoimituksen ulkopuolella suurin työ oli kuitenkin autotalli/varastorakennuksessa, jossa pääsi sitten tekemään ihan kunnolla raksahommiakin. Muuten oli mukava seurailla ammattilaisten tekemistä.”

Muurametalojen muuttovalmis toimitus

Maria ja Mikko kokivat voivansa ehdottomasti suositella Muurametaloja ja sen muuttovalmista toimitusta. Pilke silmäkulmassa todettiin myös, miksi joku haluaisi toteuttaa projektinsa muulla tavalla kuin tämänkaltaisella muuttovalmiilla toteutuksella.

”Myyntitilanne, kirvesmiesporukka, sisustusporukka ja erityisesti Kuusjärven Samuli oli kyllä luottamuksen arvoinen, Samuliin pystyi aina luottamaan ja kysymyksiin vastattiin aina ripeästi ja selkeästi. Yhteistyötä siis parhaalla tavalla. Sähkösuunnittelu meni myös todella jouhevasti ja suunnittelijalta tuli myös hienosti vinkkejä toteutukseen.”

”Todella kätevää ja tehokasta.”

Kuvia kohteesta

MUURAMETALOILTA LÖYTYY RATKAISU PIENIIN JA SUURIIN TARPEISIIN

Kattavasta talomallistostamme löytyy ratkaisu niin yksin asujille, pariskunnille, pienille kuin isommillekin perheille. Tutustu talomallistoomme ja ihastu!