Omakotitalo nelihenkiselle perheelle

Karosten perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi kaksi 10- ja 12-vuotiasta poikaa sekä villakoira Liinu. Perheen arki pyörii hyvin tavanomaisten asioiden äärellä, kuten koulun, töiden ja koiran ulkoilutuksen parissa. Myös harrastukset kuuluvat vahvasti osaksi arkea esimerkiksi poikien jalkapalloharrastuksen myötä. Karoset rakensivat talon samalla tontille, jossa jo aikaisemmin asuivat.’

”Mehän asuimme jo kyseisellä tontilla. Isohko 2000 m2 tontti, jossa rakennusoikeutta oli paljon jäljellä. Kiva paikka, poikien koulut lähellä, tuttu ja turvallinen alue, jolta emme halunneet muuttaa pois.”

MIKSI MUURAMETALOT?

Karoset päätyivät Muurametaloihin nopean talotoimittajien vertailun jälkeen. Muurametalot olikin osittain tuttu entuudestaan ystävän kautta, jolle tietysti soitettiin ja kysyttiin hänen kokemuksiaan.

”Selviteltiin eri talotoimittajat, mutta hirveästi emme niitä vertailleet. Muurametalot vakuutti meidät heti kättelyssä, emmekä ole katuneet. Kaverilla oli Muurametalo, joten hänelle soittelimme.”

Valintaan vaikutti tietysti vahvasti myös Muurametalojen talomalli Kanerva 108, joka sopi hyvin elämäntilanteeseen ja oli kooltaan sekä hinnaltaan ja laadultaan juuri sopiva.

”Kanerva sopi meidän elämäntilanteeseen ja tulevaisuuteen parhaiten. Hinta, laatu ja koko olivat myös sopivat.”

Miten päätös rakennuttamisesta sai alkunsa?

Karosten päätös rakennuttaa uusi oma koti, syntyi ehkä jopa hieman yllättäen. Idea syntyi nopeasti ja ensimmäinen ajatus oli, että ehkä 10 vuoden päästä. Alkuperäinen ajatus vaihtui ensin kahteen vuoteen ja lopulta seuraavaan kesään.

”Homma sai kimmokkeen tammikuussa 2020. Tulimme kaupasta ja sammutettiin auto. Hetken oli hiljaista, kunnes toinen meistä pohti, että mitä jos rakennettaisiin tuohon uusi talo? Idea ei heti saanut vastakaikua ja tarkennettiin, että ei nyt välttämättä heti, mutta joskus 10 vuoden päästä. Siitä se sitten lähti etenemään. Illalla oltiin tilattu jo ensimmäiset esitteet. Parin päivän kuluttua 10 vuoden päästä rakentaminen oli tipahtanut 2 vuoteen ja seuraavana päivänä päädyttiin yhteisymmärryksessä seuraavaan kesään.”

Taloprojektin eteneminen

Taloprojekti eteni melko nopeasti, mihin vaikutti vahvasti talomyyjä Olavi. Hän sattui olemaan sopivasti lähellä, kun hänelle ensimmäisen kerran soitettiin ja asiat saatiinkin jo sovittua saman päivän aikana.

”Soitimme Olaville noin klo 16.00 maissa. Hän oli juuri ajamassa tapaamiseen ja oli vain parin kilometrin päässä meistä. Olavi siirsi tapaamista ja tuli heti meille, haistoi varmaan potentiaaliset asiakkaat. No niinhän siinä kävi, että parin tunnin päästä teimme kaupat.”

”Olavi on huipputyyppi, kenen kanssa on helppo asioida. Kaikkiin kysymyksiin saimme häneltä ammattitaitoiset vastaukset.”

Yleisesti taloprojekti eteni Karosten mukaan hyvin ja suunnitelmien mukaan. Taloprojekti on kuitenkin yksi merkittävimmistä asioista elämässä, joten pieniä pelkoja projektin etenemisestä saattaa olla ja näin oli myös Karosten tapauksessa. Kauaa ei kuitenkaan tarvinnut asioita pitää mielen päällä, vaan vastaukset saatiin aina, jos jokin asia mietitytti.

”Pelkojahan tällaisessa isossa projektissa aina varmasti on yllin kyllin. Aina pystyi kuitenkin soittamaan ja kysymään. Vastaukset saatiin aina ja näin rauhoittuminenkin tapahtui heti.”

”Yllätyksiä rakentamisen aikana ei tullut ja talon valmistuttua totesimme, että asiat etenivät juuri niin kuin sovittiin.”

Yhteenveto projektista

Karoset kokivat projektin edenneen juuri niin kuin oli sovittu. Kaikkien Muurametalojen työntekijöiden kanssa oli helppo toimia aina projektin suunnittelusta talon valmistumiseen asti. He kokivat voivansa ehdottomasti suositella Muurametaloja ja antoivat koko projektille arvosanan 9.

”Muurametalojen kanssa kaikki toimi. Aikataulut piti ja laatu oli hyvää. Apua sai kysymyksiin ja sopimukset pitivät kaikinpuolin.”

”Suosittelemme Muurametaloja!”

Kuvia kohteesta

RAKENNETAAN YHDESSÄ SINULLE SOPIVA KOKONAISUUS!

Tutustu talomalleihimme tai jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun yhteydessä.

Tilaa ilmainen talokirja