7 tapaa käyttää puuta sisustuksessa

Puulla on kiistämätön paikka suomalaisessa sisustuksessa

Tämä teksti käsittelee puusisustuksen tärkeimpiä etuja suunnattaessa vuoteen 2023. Lisäksi pyrimme antamaan inspiraatiota kuinka, missä ja miksi puuta käytetään kotitalouksien sisustuksessa.

Puusisustuksen tärkeimpiä etuja:

  • Antaa luonnollisen kauniin ja esteettisesti miellyttävän ilmeen kotiin kuin kotiin.
  • Puu on kestävä rakennusmateriaali.
  • Asianmukaisella hoidolla ja käsittelyllä se voi kestää satoja vuosia ja säilyttää ulkonäkönsä.
  • Se voidaan helposti puhdistaa, huoltaa ja suojata päivittäiseltä käytöltä.

Lisäksi puu tarjoaa rentouttavan ja henkisesti rauhoittavan ympäristön. Ihmiset tuntevat olonsa rentoutuneeksi luonnossa. Tämä johtuu siitä, että puilla on sellainen vaikutus mieleemme ja kehoomme. Puun aistiminen on tutkittu laskevan ihmisen stressitasoja sekä kohentavan mielialaa.

Painottuminen sisustustrendeissä 2021 ja koko 2022-luvulla on kehittynyt merkittävästi puusisustamisen ympärille. Tässä sisustuksen muodossa keskitytään ympäristöystävällisyyteen ja lämminhenkiseen kodikkuuteen. Yhdessä puun elegantin ja lämpimän ulkonäön kanssa nämä vahvuudet tekevät siitä ihanteellisen nykyaikaisen sisustusmateriaalin.

Tummia ja vaaleita puunsävyjä yhdistellään rennolla otteella, jotta sisustukseen tulee kerroksia ja mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Katsotaanpa nyt joitain hyödyllisiä esimerkkejä puusisustuksesta, jotka voivat antaa sinulle ideoita kotiisi.

1. Puiset portaat

Portaikko on yksiä kodin kiehtovia yksityiskohta, joka kuuluu jokaiseen monikerroksiseen taloon. Se yhdistää koko talon. Puiset portaat tuovat perinteiseen käytävään luonnetta ja sitä on lupa todella esitellä. Mitä enemmän kiinnität huomiota yksityiskohtiin, sitä laadukkaampaa saat kokonaisuudesta.

Esimerkiksi puuportaat voivat tuoda upean kontrastin seiniin ja lattioihin. Ne voivat esitellä upeaa käsityötaitoa ja antaa talollesi todellisen, luonnollisen ilmeen.

Myös oikealla valaistuksella voit saada puisista portaistasi todella erottuvat. Kaiken kaikkiaan porrastoteutuksia on lukuisia ​​ja riippuvat kodin rakentajien tarpeista. Ammattilaisten avulla voit asentaa kotiisi todellisen mestariteoksen.

Summattuna puinen portaikko on upea ja vähähuoltoinen, ja puun ominaisuudet kestävät vuosia.

2. Ulkopuolinen muotoilu

Puu on tehokas materiaali myös ulkona. Se lisää visuaalista lämpöä mihin tahansa tilaan ja pysyy mukavana kuumallakin säällä.

Puutarhassa voit käyttää puulattiaa tarvittaessa. Puutarhasta riippuen voit lisätä siihen erilaisia ​​hyödyllisiä puuelementtejä. Ulkotilojen suunnittelussa pätevät monet samat säännöt kuin sisällä. Yritä ajatella puutarhaasi huoneena ilman kattoa.

Puuta voidaan käyttää polkujen rakentamiseen puutarhaasi tai kasvien ja kukkien pitäjiin. Lisäksi puiset seinät ja aidat voivat näyttää upealta oikeissa paikoissa.

3. Puu paneloinnissa

Puu sopii erinomaisesti seiniin ja panelointiin. Olipa kyseessä nykyaikainen makuuhuone tai parvekkeen oleskelutila, puuverhous mahdollistaa yksityisen mutta kauniin tilan. Puu on hyvä materiaali näyttävien seinien tai rakenneosien luomiseen ja tilan korostamiseen. Luonnollisena materiaalina se lisää myös välittömästi luonnonvaloa sisätiloihin.

4. Arvokas keittiö

Keittiö on tärkeä osa jokaista kotia, koska se on jokapäiväisen elämän keskus. Siellä valmistetaan ateriat ja perhe ja vieraat kokoontuvat usein seurustelemaan, syömään ja laittamaan ruokaa yhdessä. Keittiö on yhdistävä alue, joka ei ainoastaan ​​tee kodistasi täydellisen, vaan myös yhdistää läheisesi. Keittiön kiintokalusteissa puuta tavataan materiaalina moderneissa kodeissa yhä enemmän. Näin puun käyttö tekee keittiöstäsi ihanan ja arvokkaan osan kotiasi:

Aloita puisesta keittiönpöydästä. Saatat ajatella, että se kuuluu ulkopuolelle, mutta tulet hämmästymään siitä, kuinka hyvin se toimii sisällä. Olipa sinulla perinteinen tai moderni keittiö, se näyttää upealta viimeisteltynä puupöydällä. Puiset keittiön työtasot tarjoavat sinulle houkuttelevan ja kestävän keittiön vuosiksi eteenpäin. Ne sopivat myös niin perinteisiin rustiikki- keittiöihin kuin myös nykyaikaisiin, moderneihin keittiöihin. Yksi puisen keittiön työtason tärkeimmistä eduista on, että puu paranee iän myötä. Se voidaan säilyttää erinomaisessa kunnossa vuosia.

Anna mielikuvituksesi lentää upean puisen keittiön suunnittelussa. Mikset hyödyntäisi myös ilmaista sisustusesitettämme, ja selata tarjoamiamme ratkaisuja mitkä toimisivat juuri sinunlaisessa kodissasi? Lataa sisustusesitteemme tästä.

5. Lämmin olohuone

Puu voi olla kaunis osa olohuoneesi suunnittelua ja sisustusta. Ottaen huomioon, että olohuone on paikka rentoutua ja tuntea olonsa mukavaksi, mutta se saa myös paljon yleistä näkyvyyttä.

Puinen muotoilu lisää luonnetta olohuoneeseesi. Elementit, kuten lattia, katto, ikkunoiden karmit, ovet, kirjahyllyt, pöydät ja tuolit näyttävät upeilta puisina.

Puuseinien asentaminen on loistava tapa antaa olohuoneeseesi luonnollinen ilme.

Muiden puisten sisustuselementtien lisääminen sekoitukseen vain hyödyttää asiaa. Ne tuovat lämpöä, aistillisuutta ja viihtyisyyttä olohuoneeseesi.

6. Luonnollinen kylpyhuone

Puupaneelit lattioihin ja seiniin luovat todella kodikkaan tunnelman kylpyhuoneeseesi. Muut kylpyhuonelaitteet, kuten kylpyammeet, voivat näyttää erittäin tyylikkäiltä myös puussa. Ja nykyaikaisen vedenpitävän pinnoitteen ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia vesivahingoista. Kylpyhuoneen suhteen on hyvä tuoda kontrastia esiin pienien yksityiskohtien avulla.

Yhteenvetona voidaan todeta, että puu mahdollistaa upean sisustuksen lähes  kaikissa kodin tiloissa. Saat paljon paremman tunteen, äänen ja valon heijastuksen kuin mitä muilla materiaaleilla. Se tarjoaa enemmän väriä, syvyyttä ja antaa pehmeämmän ilmeen verrattuna muihin kovempiin ratkaisuihin.

7. Yksityiskohdat

Klassiset huonekalut valmistetaan tyypillisesti puusta. Vaikka yleisesti uskotaan, että puulla on vain tietty ulkonäkö ja väri, mutta puulla on lukuisia värejä, viimeistelyjä ja muotoja. Puun maanläheiset sävyt tuovat tiloihin autenttisuutta ja pehmeät puupinnat välittävät kiinnostavia yksityiskohtia, valoja ja varjoja. Puunsyiden korostukset ja pintojen luonnollisuus ja eloisuus on monessa kodissa haluttu elementti.

Myös huonekalujen ja eri kodin yksityiskohtien alkuperällä on merkittävä rooli sisustajien kulutuspolitiikassa ja sisustusvalintojen tekemisessä. Kotimaiset materiaalit ja tuotteet ovat laadukkaita, joka luo arvoa pitkän käyttöiän ja kestävän kehityksen muodossa kuluttajalle.

Kaiken kaikkiaan puu tarjoaa luonnollisen kauneuden, jota on vaikea päihittää minkään muun markkinoilla olevan materiaalin kanssa.

Ota Yhteys alue-edustajaan

Alue-edustaja kertoo tarkemmin tämän talomallimme piirteistä ja mahdollisuuksista.

Tilaa ilmainen talokirja!