Muurametalon rakentaminen ja talotekniikka

Kuinka Muurametalo rakentuu, ja mistä osista se koostuu?

Talopaketti tarkoittaa sitä, että omakotitalo rakennetaan esivalmistetuista rakennusosista. Tyypillisesti tämä tarkoittaa valmiita ulkoseinäelementtejä, joiden valmiusaste vaihtelee talotoimittajasta. Muurametalojen kaikki talopaketit rakennetaan tilaelementtimoduuleista, jolloin esimerkiksi ikkunat ja ulkoverhous on asennettu valmiiksi jo tehtaalla.

Näin Muurametalo valmistuu

Jokainen Muurametalojen valmistama omakotitalo saa alkunsa tehtaallammme Torniossa. Rakentaminen tapahtuu sisätiloissa, jolloin mahdolliset myrskyt ja sateet eivät myöhästytä aikataulua tai vaikuta materiaaleihin haitallisesti.

Suunnittelun ja talon rakennuspiirrustusten valmistumisen jälkeen omakotitalo alkaa rakentua tehtaan tuotantolinjoilla. Ensimmäisenä syntyy alapohjarakenne lattioineen ja LVI-asennuksineen. Tämän jälkeen alapohjarakenteeseen asennetaan kiinni toisella linjalla rakennettavat seinäelementit. Seuraavaksi asennetaan sisäseinät, valmistellaan kosteat tilat, tehdään sähköasennukset ja asennetaan sisäkatto ilmanvaihtokanavineen. Viimeiseksi valmiit elementit suojataan huolellisesti ja valmistellaan kuljetusta varten.

Lue lisää tehdasrakentamisesta alta:

Omakotitalon lämmitys

Muuremetaloihin kuuluu vakiona vesikiertoinen lattialämmitys maalämpöpumpulla, ja vaihtoehtoisesti lämmityksen voi järjestää esimerkiksi poistoilmalämpöpumpulla tai kaukolämmöllä.

Maapallo varastoi maaperään ja vesistöhin lämpöenergiaa auringon sekä Maapallon ytimen säteilystä, ja tätä varastoitunutta lämpöä voidaan hyödyntää rakennusten lämmityksessä. Maalämpö on tästä syystä erittäin ekologinen ja edullinen vaihtoehto omakotitalon lämmitysjärjestelmäksi.

Lämmitysjärjestelmän valinnasta ja järjestelmien eroista voit lukea lisää alta:

Rakentaminen Moduuleista

Talon pystytys ja talon viimeistely tontilla 

Pystytyspäivä on juhlapäivä sekä Muurametalojen työntekijöille että talon tilaajalle. Tontti muuttuu rakennustyömaaksi uuden kodin saapuessa ensin tilaelementteinä perustusten päälle, jonka jälkeen samana päivänä asennetaan kattoristikot sekä aluskate. Näin talo on muutamassa tunnissa säältä suojassa, ja viimeistelyjä vaille valmis.

Lue lisää pystytyksestä sekä siitä, miten projekti jatkuu tontilla pystytyksen jälkeen.

Uuden omakotitalon sisustaminen

Omakotitalon sisustus alkaa pintamateriaalien – lattian, sisäseinien ja -kattojen sekä lattialaattojen asennuksella. Tämän jälkeen asennetaan kiintokalusteet, kuten keittiön työtilat, kodinhoitohuoneen tasot ja kaapit, WC-tilojen kalusteet sekä saunan lauteet.

Muurametaloon saat valita oman tyylisi mukaiset pintamateriaalit, sekä kiintokalusteet. Autamme hahmottelemaan sitä, kuinka sävyt sopivat yhteen ja miten keittiöstä saadaan sekä näyttävä että toimiva. Hyvissä ajoin ennen sisustusvaiheen alkamista pidämme kanssasi vielä sisustuspalaverin, jossa varmistamme että kaikki on toiveidesi ja budjettisi mukaisesti suunnitelti ja sovittu.

Lue alta lisää meidän ja asiakkaidemme näkökulmia uuden omakotitalon sisustamisesta.

Kolme kuukautta ja olet kotona!

Muurametalojen talopaketit valmistuvat kolmessa kuukaudessa. Tilaa talokirja kotiisi ja tutustu talomalleihin!

Tilaa Ilmainen talokirja






    muuttovalmiit talopaketit, talokirja