Terassi Muurametaloon - mitä vaihtoehtoja löytyy?

Muurametalojen kaikki talomallit ovat vakiona varusteltu ilman erillistä terassia. Jokaiseen taloon on toki terassi saatavana.

Terasseille ei ole talomalleihin osoitettu erikseen valmiita paikkoja, joten voit yhdessä talomyyjäsi kanssa katsoa parhaan paikan omiin ja tonttisi tarpeisiin terassille vapaasti.

Vakiona Kuusama 135 ei sisällä terassia, eikä sille ole osoitettu paikkaa – kuten ei mikään muukaan talomallimme

Näin terassin paikan voi valita omien mieltymysten ja tontin vaatimusten mukaisesti

Mitä vaihtoehtoja terassille löytyy?

Kun mietit talon rakentamista, talopaketin hankkimista ja terassia sen kylkeen, kannattaa ensin miettiä että miten talon pohjaratkaisu ja mahdollinen terassi asettuvat tontille – niin tontin maastonmuotoihin kuin ilmansuuntiin suhteutettuna. Aiheesta voit lukea lisää ”Talomallin valinta ja sijoittaminen tontille” -blogikirjoituksestamme.

Terassille on neljä päävaihtoehtoa joista valita

 • Talo ilman terassia
  Voit ihan hyvin jättää terassin talosta pois niin halutessasi. Huomaa kuitenkin, että kokemuksemme mukaan monien kuntien ja kaupunkien rakennusvalvonta vaatii rakennettaviin pientaloihin useampia ulko-ovia. Välttämättä kaikkialla ei riitä esimerkiksi pääsisäänkäynti ja kodinhoitohuoneen ovi, vaan saatetaan vaatia vielä kolmas ulospääsy.
 • Talo terassivarauksella
  Terassivaraus tarkoittaa sitä, että Muurametalot rakentaa taloon terassille oven, ja oven yhteyteen lumiesteet katolle, ulkopistorasian ja ulkovalon. Varsinaisen terassin rakentaminen jätetään toimituksesta pois, ja talon tilaaja vastaa sen rakentamisesta.
 • Avoterassi
  Voit valita talotoimitukseesi Muurametalojen rakentaman avoterassin. Terasseja on monissa eri mitoissa.
 • Katettu terassi
  Kunnollinen katettu terassi Muurametalojen rakentamana talotoimituksen yhteydessä on myös hyvä vaihtoehto. Näitäkin löytyy monessa eri kokoluokassa.

Riippumatta siitä valitsetko terassivarauksen tai minkä vain kokoisen terassin talopakettiisi, terassin yhteyteen kuuluu aina ulkopistorasia, ulkovalo sekä lumiesteet talon katolle, mikäli terassi sijaitsee talon pitkällä sivulla.

Terassin voi laittaa joko pitkälle tai lyhyelle seinälle. Tämä 5,9 x 2,5 metrinen terassi tuli Muurametaloilta, talomalli kuvassa on Kaunisharju 193

Kuvassa talomalli Kanerva 108, ja Muurametalojen rakentama katettu terassi kokoa 8,2 x 3,0 metriä

Tässäkin kuvassa talomalli on Kanerva 108, mutta terassi on talon tilaajan työtä kauniine valokatteineen. Talotoimitukseen he ottivat Muurametaloilta terassivarauksen

Mitä terassi maksaa

Muurametalojen talopaketeissa terassit ovat aina lisähintaisia valintoja taloihin. Olemme jättäneet terassit vakiomalleistamme pois ja samalla myös niiden hinnat. Näin asiakas talon tilaaja voi valita mieleisensä terassin kotiin ja maksaa vain siitä mitä saa.

Terassien hinnat vaihtelevat terassin varustelusta ja koosta riippuen. Terassivarauksen saat 1500 eurolla ja valmiiden terassien hinnat ovat tästä ylöspäin. Voit laskea miten eri terassit vaikuttavat talopaketin kokonaishintaan hintalaskurin avulla, johon pääset klikkaamalla tästä!

Alueesi talomyyjä osaa parhaiten auttaa talon suunnittelussa sekä hintapolitiikassa. Ota rohkeasti yhteyttä, autamme mielellämme kaikessa talon rakentamiseen ja talopaketteihin liittyvissä asioissa!

Tilaa talokirja