Pieni talopaketti lapsiperheelle

Kun rivitaloasunto alkoi tuntua ahtaalta, lappeenrantalainen Korpiahon perheen mielessä alkoi kyteä ajatus muuttamisesta omakotitaloon. Oltiinhan nykyisessä asunnossa asuttu jo kymmenen vuotta, jona aikana myös perhekoko oli ehtinyt kasvaa, eikä kolmen lapsen perheelle ei enää rivitalosta löytynyt aina omaa rauhaa. Kun pankin kanssa alettiin neuvotella, kirkastui mahdollisuus rakennuttaa uusi talo jo olemassa olevan talon ostamisen sijaan.

Tontti lähialueelta

Korpiahot olivat tykästyneet nykyiseen asuinalueeseensa, ja he kävivätkin katsomassa muutamia alueen myynnissä olleita asuntoja. Kuitenkin huoli tulevista remonteista sekä nähtyjen asuntojen kunto epäilyttivät heitä. Lappeenrannan kaupunki oli kuitenkin kaavoittanut alueelle uuden lenkkikadun ja sen yhteyteen uusia pientalotontteja.

”Tiesin, että kaupunki oli noin vuotta aiemmin kaavoittanut uuden lenkkikadun, ja katselinkin kuumeisesti tontteja alueelta. Muutamia oli vapaana, mutta koska olimme vielä varhaisessa vaiheessa uuden kodin asioiden suhteen, emme voineet tehdä tonttivarausta. Se oli hermoja raastavaa aikaa! Aikaa kului noin viisi kuukautta ja jälleen ilmestyi onneksemme tasan yksi vapaa vuokratontti alueelta. Silloin pystyimmekin varaamaan sen! Tontin hankinta oli helppo prosessi ja kaupungin kanssa oli vaivatonta asioida netin kautta.”

Pieni talopaketti ja muuttovalmiina, kiitos

Heti alussa Korpiahoille oli selvää hankkia muuttovalmis talopaketti. He halusivat laajan toimitussisällön, mutta muuttovalmiin toimituksen tuoma projektin lyhyt kesto kiinnosti verrattuna siihen, jos he olisivat nostaneet oman työn osuutta projektin nopeuden kustannuksella.

”Katselimme eri vaihtoehtoja ja Muurametaloihin olin yhteydessä nettisivujen kautta keväällä 2018. Viestiini vastattiin sähköpostitse ja sovimmekin melko pian tapaamisen talomyyjän kanssa. Hankintasopimus talopaketista tehtiin saman vuoden elokuun alussa, ja vastaava mestari tuli mukaan kuun lopussa, jolloin käynnistimme rakennuslupaprosessin.

Talomalliksi valitsimme Vanamo 98 -mallin C pohjaratkaisulla. ”Talopaketiltamme halusimme pientä, kompaktia, toimivaa ja yksinkertaista mallia. Talon piti olla yksikerroksinen: edellinen asuntomme oli kaksikerroksinen, emmekä halunneet missään nimessä portaita enää uuteen asuntoomme.”

Maatöiden alettua kävi ilmi, että tontilla jouduttaisi tekemään louhintatyötä reilusti enemmän kuin olimme alkuun ajatelleet. Se nosti maatöiden hintaa reilusti,  mutta tästäkin selvittiin. ”Muuttovalmiissa talotoimituksessa oli onneksi selkeä hinta ja toimitussisältö, eikä louhiminen vaikuttanut talopakettimme hintaan.”

Miksi Muurametalot?

Muurametaloihin he päätyivät useasta syystä. Muuttovalmiin talopaketin toimitussisällön laajuus miellytti, samoin kuin lyhyt rakentamisaika. Korpiahot kokivat myös, että säältä suojassa tapahtuva tehdasvalmistus oli turvallinen ja hyvä valinta, ja lisäksi pienen talopaketin hinta oli kohdillaan. ”Toki olimme seuranneet hyviä kokemuksia muilta Muurametalojen rakennuttaneilta.”

Etelä-Karjalaiselle perheelle omakotitalon rakentamisessa kaikki oli uutta. ”Alussa hieman askarrutti lupa-asioihin liittyvät asiat, mutta meillä oli todella hyvä vastaava mestari, jonka ansiosta lupa-asiat sujuivat todella mallikkaasti. Hieman huoletti myös se, että kuinka osaamme tehdä sisustukseen liittyvät valinnat. Vaihtoehtoja oli paljon, emmekä halunneet tyriä tätä asiaa uudessa kodissamme. Onneksi Muurametalojen sisustussuunnittelijan asiantuntemusta sai hyödyntää ja sisustusvalinnat hänen avullaan osuivat kyllä nappiin.

Muurametalojen laaja toimitussisältö pitää sisällään valtaosan myös niin sanotuista rakennustyömaan aputehtävistä, kuten rakentamisen aikaisen siivouksen ja rakennusmateriaalien vastaanottamisen ja suojaamisen tontilla. ”Itse teimme tontilla vain loppusiivouksen eli raksajätteiden poisviennin. Toki kävimme aina tarkistamassa, kuinka hommat ovat tontilla edenneet,” Korpiahot toteavat.

Projekti eteni hyvin ja suunnitellusti. Muurametalot saa Korpiahoilta kiitosta asioiden ripeästi hoitamisesta ja asiakkaan kuuntelemisesta. ”Suosittelemme ehdottomasti Muurametalojen muuttovalmista toimitusta lapsiperheille, jos haluatte laajan toimitussisällön ja turvallisen projektin.”

MUURAMETALOILTA LÖYTYY RATKAISU PIENIIN JA SUURIIN TARPEISIIN

Kattavasta talomallistostamme löytyy ratkaisu niin yksin asujille, pariskunnille, pienille kuin isommillekin perheille. Tutustu talomallistoomme ja ihastu!

KUVIA KOHTEESTA