Kuinka päästä alkuun talon rakentamisessa?

Talon rakentaminen tulee usein eteen silloin, kun nykyinen koti ei enää vastaa omia asumisen tarpeita. Oman talon rakentaminen on saattanut olla pidemmän ajan haave, tai sitten markkinoilta ei löydy kotia, joka täyttäisi omat tarpeet. Mutta kuinka tässä talon rakentamisessa oikein pääsee alkuun?

Talon rakentaminen on lähes jokaiselle siihen lähtevälle elämän suurin ajallinen ja taloudellinen projekti. Iso projekti voi tuntua suurelta möröltä, jossa on vaikea päästä alkuun – etenkin, jos on rakentamassa taloa ensimmäistä kertaa, eikä vielä ole suurta kokemusta talon rakentamisesta.

Nykyaikaiset ratkaisut ja asiantuntijoiden hyödyntäminen antavat kaikille hyvät eväät oman kodin rakentamiseen. Talon rakentamisen alkuvaiheessa hyvä suunnittelu on kultaakin kalliimpaa – budjetoimalla ja taloa suunnittelemalla saadaan minimoitua ikäviä yllätyksiä projektin edetessä, ja urakka sujuu kivuttomasti myöhemmissä vaiheissa, kun se on aluksi suunnittelut hyvin.

Laadi rakennusbudjetti

Talon rakentamisen aloittamisessa budjetin koostaminen on yksi ensimmäisistä ja tärkeimmistä askelista. Mieti ensin, minkä kokoinen koti ja tontti olisivat mieleisiä omaan tarpeeseen, ja millaisille ratkaisuille kodissa on oikeasti tarvetta. Näiden tietojen avulla on mahdollista alkaa haarukoida hintaluokkaa, mitä tulevan kodin rakentaminen maksaa.

Muurametalojen muuttovalmis talopaketti pitää sisällään valtaosan kaikista rakennusprojektin kuluista, mutta ei aivan kaikkea. Talomalliemme vakiohinnat löytyvät Hinnasto-sivultamme. Kirjoitimme aiemmin blogiimme aiheesta ”Mitä talon rakentaminen maksaa” ja voit lukea sieltä lisää budjetoinnista ja projektin todellisesta hinnasta.

Lainalupaus

Talopaketista omakotitalon rakentaminen rahoitetaan lähes aina asunto- tai rakennuslainalla. Hyödynnä aiemmassa vaiheessa tekemääsi budjettisuunnitelmaa hakiessasi lainaa, kun aloitat talon rakentamista.

Lainahakemus kannattaa tehdä jo ennen kuin sinulla on tiedossa tontti, jonka haluat hankkia ja jonne haluat aloittaa talon rakentamisen. Jätettyäsi lainahakemuksen pankille, seuraa neuvottelu lainatarjouksesta pankin kanssa.

Hanki tontti

Ennen kuin on tonttia minne rakentaa koti, ei tulevan talon suunnittelua kannata tehdä liian pitkälle. Tontin luonne ja sen mahdolliset kaavamääräykset antavat rakentamiselle omat rajansa, joita tulee kunnioittaa. Lähes aina talo valitaan tontille, eikä tonttia talolle. Mutta kun olet hyvin määritellyt ensimmäisessä vaiheessa tarpeet ja toiveet uudelle talolle, etsi tontti joka tukee näitä toiveita.

Olemme kirjoittaneet aiemmin blogikirjoituksen, josta löytyy vinkkejä hyvän tontin etsimiselle.

Ota yhteys talomyyjään tai arkkitehtiin

Kun on tiedossa omat asumisen tarpeet ja toiveet, tontti jonne rakennettava talo tulee sekä rakentamiseen käytettävä budjetti, on aika ottaa yhteyttä talomyyjään. Käy hänen kanssaan läpi tilanteesi, ja näin hän voi auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun tarpeeseesi. Talomyyjä antaa sinulle tarjouksen talopaketista haluamaasi valmiusasteeseen rakennettuna, ja hyväksyessäsi tarjouksen talotehdas voi aloittaa talon puhtaaksi piirtämisen ja rakentamisen.

Muurametalojen talomyyjät palvelevat läpi Suomen. Ota rohkeasti yhteyttä.

Näillä ohjeilla alkuun

Näin pääset alkuun talon rakentamisen kanssa. Vanha klisee ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pitää paikkansa myös talon rakentamisen kanssa. Kun suunnitelmat tehdään alussa huolella, on olemassa ratkaisu kaikkiin eteen tuleviin kysymyksiin projektin edetessä.

Kun talon rakentamisessa on päästy alkuun, projekti etenee oman rakennustiimin kokoamisella ja rakennusluvan hakemisella. Talon rakentamisen vaiheista voit lukea tarkemmin klikkaamalla linkkiä.

Kolme kuukautta ja olet kotona!

Muurametalojen talopaketit valmistuvat kolmessa kuukaudessa. Tilaa talokirja kotiisi ja tutustu talomalleihin!

Valikko