Rakentamisen suunnittelu

Sisustusta vaille valmis talopaketti antaa asiakkaalle mahdollisuuden osallistua itse rakentamiseen. Toimitussisältömme varmistaa, että suurin osa haasteellisista rakentamisen vaiheista on hoidettu valmiiksi ja pääset jatkamaan rakentamista valmiissa lämpöisissä sisätiloissa. Sisustusta vaille valmis toteutus sopii hyvin rakentajalle, jolla on itsellään tai lähipiirissään hyvät verkostot rakentamiseen sekä halu tehdä sisäpinnat itse.

Suunnitteletko oman kodin rakentamista?

Minustako uuden omakotitalon rakennuttaja?

Jokaisella on omat syynsä lähteä rakentamaan omakotitaloa: nykyinen koti voi käydä liian pieneksi tai suureksi, halu siirtyä kerrostaloasunnosta omakotitaloon, tai rakentamisinnon herääminen kun unelmien tontti löytyy loistavalta paikalta.

Asuntojen hintojen noustessa ja uusien rakennusinnovaatioiden myötä moni haluaa mieluummin itselleen rakennetun talon, kuin ostaa vanhan talon ja lähteä remontoimaan sitä. Muurametalon rakentaminen ei ole kallista verrattuna jo pystyssä olevan talon ostamiseen, ja nykyaikaiset ratkaisut mm. lämmityksen ja talotekniikan suhteet pitävät talon huoltokustannukset maltillisina.

Tontin valinta

Tontin valinta on oman talon rakentamisen kannalta yksi tärkeimmistä päätöksistä. Usein uutta kotia etsivälle on selvää se, millainen talo on haussa ja kuinka monta huonetta taloon tarvitaan, mutta tontin kriteerit ovat auki: kuinka kaukana se saa sijaita työpaikalta tai koulusta, kuinka suuri piha on toiveissa tai hankintaanko tontti omaksi vai vuokralle.

Näihin ja muihin tontteihin liittyviin kysymyksiin löydät vastauksia alta:

Talomallin valinta

Talotehtaissa on eroja, kuten myös tehtaiden omissa malleissa on eroja. Omaa talotoimittajaa päätettäessä kannattaa pohtia toimitusaikaa, toimitussisältöä sekä oman myyjän ammattitaitoa. Talomallin valintaan vaikuttaa mm. tontti ja sen rakentamistapaohjeet, omat tarpeet ja toiveet sekä budjetti.

Lue lisää oman talon toimittajan sekä talomallin valinnasta alta.

Budjetin suunnittelu

Omakotitalon budjettiin on helpointa vaikuttaa suunnitteluvaiheessa, sillä jokainen rakennettu neliö tuo lisää kustannuksia kuten myös valitut rakennus- ja perustamistavat. Omakotitalon kustannuksiin on mahdollista vaikuttaa monessa kohtaa, mutta kannattaa olla rehellinen itselleen ja miettiä, mistä voi ja kannattaa tinkiä – joskus ostohetkellä kalliimpi ratkaisu voi olla pitkässä juoksussa edukkaampi.

Lue alta lisää meidän ja asiakkaidemme näkökulmia rakennusprojektin budjetoinnista.

Sisustuksen suunnittelu

Uuteen taloon saa suunnitella omien toiveiden mukaiset lattiat, seinät, kalusteet ja valaistuksen – aina värimaailmasta materiaaleihin ja sommitteluun. Esteettisyys on vähintään yhtä tärkeää kuin talon toiminnallisuus, ja molempia tarvitaan jokaisessa kodissa. Riippumatta siitä, haluatko leikitellä väreillä vai nautitko enemmän skandinaavisesta minimalismista, sisustuksen suunnittelu ajoissa auttaa pitämään langat käsissä ja luomaan toimivan sisustuksen uuteen kotiin.

Pihan suunnittelu

Toimiva piha on viihtyisän omakotitaloasumisen kulmakiviä. Pihan ilmeeseen voi vaikuttaa istutuksilla, kivetyksillä, erilaisilla rakennuksilla ja oleskelutiloilla. Moni rakentaa terassin, mutta oma pihakeittiökään ei ole enää epätavanomainen ratkaisu. Kun pihan suunnittelu aloitetaan alussa, on sen maatyöt mukava tehdä samalla kun kaivuri tekee talon alle sorapatjaa.

Omakotitalon rakentamisen lisäksi myyjämme auttavat pihan suunnittelussa, ja saat kauttamme myös autosuojat tontillesi.

Muurametalot - keittiö

Suunnitteluvaiheen jälkeen siirrytään itse rakentamiseen. Voit lukea neuvomme ja asiakkaidemme antamat vinkit rakentamisen aikaisiin toimenpiteisiin täältä!

Tilaa Ilmainen talokirja


    muuttovalmiit talopaketit, talokirja